duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutCâteva sfaturi pentru...

Câteva sfaturi pentru cei care se gândesc să-și instaleze încălzire prin pardoseală

Încălzirea prin pardoseală poate suna ca un lux, dar este un mod practic de a vă încălzi spațiul.

Acest sistem are multe beneficii de oferit casei dvs., dar instalarea este ceva ce trebuie luat în considerare cu atenție. Dacă îl doriți pentru o construcție nouă sau pentru o extindere a unei locuințe, nu e nici o problemă, dar dacă doriți să vă modernizați spațiul de locuit deja construit, s-ar putea ca provocarea să fie prea mare.

Încălzirea prin pardoseală implică instalarea unui sistem (de țevi sau fire) în podea. Podeaua, în esență, devine întregul calorifer, încălzind camera.

Sistemul încălzește încăperea și oferă niveluri de confort îmbunătățite, precum și un consum mai mic decât un sistem tradițional de radiatoare. Acest lucru deoarece încălzirea prin pardoseală are o temperatură de funcționare mai mică (în jur de 40 ° C) decât un sistem de radiatoare, al cărui cazan funcționează în mod normal la aproximativ 65 ° C.

Încălzirea prin pardoseală funcționează foarte bine cu tehnologia regenerabilă, cum ar fi pompele de căldură, care au debituri mici și pot ajuta la prevenirea zonelor reci și a curenților de aer în casa dvs. De asemenea, elimină necesitatea caloriferelor, oferind o opțiune discretă și economisitoare de spațiu, care eliberează spațiul de perete și podea utilizabil.

Există două tipuri principale de încălzire prin pardoseală: încălzirea în pardoseală umedă și încălzire electrică prin pardoseală.

Pe înțelesul tuturor, un sistem umed de încălzire prin pardoseală are țevi umplute cu apă caldă și alimentate de un cazan sau de o pompă de căldură, ascunse în podea și de obicei încastrate în șapă. Acesta este cel mai bun tip de încălzire prin pardoseală pentru cei care construiesc de la zero și / sau care planifică un sistem întreg.

Încălzirea electrică prin pardoseală este adesea mai ieftină și mai ușor de instalat (în special în casele existente) decât încălzirea prin pardoseală umedă. Cu toate acestea, costurile de funcționare pot fi de trei ori mai mari. Poate nu știți totul despre instalația electrică, dar, cu singuranță știți prețul electricității.

Alegerea abordării corecte de instalare

Tehnologia schimbă modul în care sunt utilizate diferite componente în sistemele de încălzire prin pardoseală, precum și cele mai bune metode de instalare a sistemului. Un sistem de încălzire prin pardoseală umed funcționează cu apa fierbinte care circulă în conducte și încălzește podeaua de deasupra. La un moment dat, singura soluție ar fi scufundarea țevilor sub podea și adăugarea unui strat de șapă sau beton peste partea superioară pentru a acționa atât ca o carcasă de protecție, cât și ca o punte fermă pe care ați așezat podeaua nouă.

Cu toate acestea, betonul și șapa necesită timp pentru a se fixa. Există acum alte mijloace de învelire a conductelor de plastic într-un sistem umed de pardoseală, inclusiv panouri de placaj sau gips care au canale predirectate, gata să țină buclele țevii de plastic. Cu un strat subțire de placaj deasupra, puteți așeza plăci, vinil, laminat sau lemn prelucrat și vă puteți încălzi foarte bine în cel mai scurt timp.

Alegeți cel mai eficient sistem

Încălzirea prin pardoseală funcționează cel mai bine atunci când este instalată în case cu cel mai înalt nivel de izolație posibil. Chiar dacă funcționează la o temperatură mai scăzută decât un sistem de încălzire centrală, oferă totuși același nivel de confort. Setul de încălzire prin pardoseală instalat sub picioare încălzește întreaga suprafață a podelei, iar podeaua încălzește aerul. Acest aer fierbinte circulă prin cameră, căzând înapoi când se răcește. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că și particulele încărcate cu praf circulă, ceea ce este o veste proastă pentru persoanele care suferă de alergii.

Pot fi folosite surse alternative de energie

Dacă instalați încălzirea prin pardoseală, veți fi, de asemenea, în căutarea măsurilor de izolare pentru a vă îmbunătăți locuința. S-ar putea să vă uitați și la surse alternative de energie și există multe opțiuni, inclusiv panouri solare, pompe de căldură sursă la sol, împreună cu pompe de căldură sursă de aer sau apă și așa mai departe.

Multe dintre aceste forme alternative de energie care funcționează bine cu încălzirea prin pardoseală. Pompele de căldură sunt cele mai eficiente la temperaturi scăzute ale apei. Aceasta înseamnă că pompele cu apă, aer sau sol și încălzirea prin pardoseală fac combinația ideală.

De fapt, pompele de acest tip sunt mai eficiente cu seturile de încălzire prin pardoseală decât cele moderne. Dar, dacă aveți un cazan modern, veți fi încântați să aflați că, în majoritatea cazurilor, sistemul de încălzire prin pardoseală umed poate fi conectat la acestea – și că sistemul poate fi sursa primară de căldură de unul singur sau, dacă preferați, poate funcționa și alături de sistemul dvs. de încălzire centrală.

Dar, cu o casă bine izolată, s-ar putea să descoperiți că rularea ambelor sisteme vă face acasă mult prea fierbinte și sufocant.

Frumusețea încălzirii prin pardoseală, indiferent de sistemul pentru care optați, este că sistemul poate fi zonat, cu capacitatea de a controla căldura în zone separate. Perfect pentru când lucrați la birou, dar nu este nimeni în salon – creșteți temperatura în birou, dar reduceți-o în altă parte a casei.

Și, pentru că nu este nevoie de calorifere, acele încăperi mai mici, care nu au sursă de căldură, vor beneficia enorm de încălzirea prin pardoseală. Cam atât despre avantaje și dezavantaje încălzire în pardoseală.

Alegeți un furnizor de încredere

Unii producători își garantează conductele pentru sistemele de încălzire prin pardoseală umede timp de 50 de ani și veți dori, de asemenea, să vă asigurați că aveți garanții și garanții pentru alte părți componente ale sistemului.
În ansamblu, kiturile de încălzire prin pardoseală oferă cele mai bune sisteme și componente. Puteți alege să instalați singur sistemul – sunt incluse instrucțiuni cuprinzătoare – sau, o companie specializată în instalări de încălzire prin pardoseală vă va asigura că aveți sistemul potrivit, perfect pentru dvs. și casa dvs.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...