marți 5 noiembrie 2024

.

Eficiența energetică a plitelor...

În ultimele decenii, plitele cu inducție au devenit o opțiune populară în bucătăriile...

Câteva trucuri utile pentru...

Mulți factori fac ca dinții să-și piardă strălucirea. Anumite alimente vă pot păta...

Cifoza, lordoza și scolioza....

Diferența principală dintre cifoza lordoză și scolioză este natura curburii coloanei vertebrale. Lordoza...

De ce YouTube schimba...

Utilizarea canalelor YouTube a devenit in prezent o posibila sursa de castig, foarte...
AcasăDe stiutCâteva trucuri pe...

Câteva trucuri pe care trebuie să le știi dacă folosești un pistol de lipit

Pistolul de lipit este un instrument versatil care poate fi folosit pentru lipirea lemnului, a pielii, a plasticului, a materialelor delicate și multe altele. Adezivul de topire la cald este un adeziv termoplastic care poate fi topit într-un pistol electric de lipici fierbinte.

Pistolul folosește un element de încălzire continuu pentru a topi lipiciul din plastic care este apoi extrudat printr-un vârf sau duză atunci când utilizatorul aplică presiune pe declanșatorul pistolului. Când decideți să folosiți un pistol cu ​​lipici fierbinte, există o cantitate copleșitoare de opțiuni. Există pistoale mici, pistoale mari, pistoale fără fir, cu setări multiple de temperatură, alimentate cu baterie etc.

Odată încălzită, duza pistolului de lipici este fierbinte, așa că nu o atingeți decât dacă purtați mănuși rezistente la căldură. Un alt lucru de reținut este că duza fierbinte poate lăsa urme de arsuri pe materialul tău, așa că asigură-te că nu intră în contact cu acesta. Țineți întotdeauna pistolul la o distanță sigură de material. Pentru a controla unde merge adezivul, sprijiniți încheietura mâinii sau cotul de un suport pentru a vă menține brațul stabil.

Protejați-vă întotdeauna zona de lucru, pentru că nu doriți să fie acoperită cu adeziv întărit, care este greu de îndepărtat. Puteți folosi o acoperire cum ar fi un covor de tăiat, hârtie de copt sau o bucată de carton. Un covoraș din silicon este cea mai bună protecție a ta, deoarece poți dezlipi orice lipici vărsat după aceea.

Lăsați întotdeauna pistolul de lipici să se încălzească timp de aproximativ cinci minute, înainte de a-l folosi. Veți ști că adezivul este suficient de cald când se transformă în lichid și este eliberat când apăsați pe trăgaci. Când lucrați cu un pistol de lipici cu dublă temperatură, va trebui să aflați temperatura potrivită pentru tipul dvs. de lipici. Batoanele de lipici colorate necesită întotdeauna o temperatură mai scăzută.

Un lucru de reținut este să așezați întotdeauna un pistol de lipici topit la cald pe suport atunci când nu îl folosiți. Nu așezați niciodată pistolul de lipici pe o parte, deoarece acest lucru îl va face să picure lipici fierbinte.

Indiferent dacă lipiți lemn sau un material delicat, este întotdeauna cel mai bine să vă faceți timp cu pistolul de lipit pentru a vă asigura că vă obișnuiți. Mai ales pentru proiectele creative, când vrei să fii precis, exersează-ți tehnica pe niște resturi; nu forțați niciodată lipiciul prin pistolul de lipici. În schimb, apăsați încet pe trăgaci, deoarece o apăsare prea puternică va forța să eliberarea unei o cantități mare de lipici și veți pierde controlul.

Când folosiți un pistol de lipit este important să folosiți întregul baton de lipici, în loc să îl scoateți și să îl înlocuiți cu unul nou. Nu scoateți niciodată un bețișor de lipici pe jumătate folosit prin spatele pistolului când este încă pornit, deoarece lipiciul fierbinte s-ar putea să picure pe mâini și vă puteți arde.

Când ați terminat de lipit, deconectați întotdeauna pistolul înainte de a face altceva. Începeți să curățați duza în timp ce lipiciul este încă cald, pentru a preveni ca lipiciul de pe duză să se întărească și să blocheze duza. Pentru a îndepărta lipiciul din duză – care este încă cald, așa că aveți grijă! – purtați întotdeauna mănuși rezistente la căldură și ștergeți duza pistolului cu o bucată de cârpă.

Pistolul de lipit nu trebuie să vă lipsească din lădița de scule, acolo unde ar trebui să țineți un ciocan, un patent, niște cuie, niște truse chei sau o șurubelniță.

Ce puteți face cu un pistol de lipit?

Lipiciurile sunt fabricate din polimeri sintetici care au o textură flexibilă, asemănătoare plasticului atunci când sunt uscate – perfecte pentru a crea o suprafață antiderapantă. Așadar, dacă aveți un covor sau niște papuci care tind să alunece periculos, puteți preveni accidentele folosind un pistol de lipit. Folosiți-l pentru a face linii uniform distanțate de-a lungul spatelui covorului sau pe tălpilor papucilor dvs. și iată! Ați rezolvat problema!

Puteți să faceți nisțe huse pentru cuțitele de bucătărie. Acestea păstrează lamele în siguranță, previn tăieturile și mențin tăișul ascuțit și sunt ușor de făcut. Pur și simplu acoperiți cuțitul cu vaselina, apoi aplicați lipici fierbinte într-un strat gros pe toată lama. Lăsați adezivul să se usuce complet timp de câteva minute, apoi îndepărtați carcasa. Asigurați-vă că spălați cuțitul cu apă și săpun înainte de utilizare.

Când dați peste un șurub care nu mai ține, luați pistolul. Pur și simplu umpleți gaura, lăsați lipiciul să se usuce și apoi faceți o gaură pilot cu un bit. Introduceți șurubul pentru o prindere strânsă și sigură.

Uneori pare că în momentul în care îți aluneci cămășile și puloverele pe umerase, acestea alunecă și cad la pământ. Păstrați-vă hainele ferm la locul lor cu acest truc: treceți o fâșie de adeziv de-a lungul zonei umerilor umerașelor dvs. obișnuite din lemn sau plastic, lăsați-l să se usuce și ești gata. Terminat. Acum dulapul tău – și hainele tale – vor rămâne mai ordonate.

 

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus un autoturism sub influența alcoolului

La data de 19 octombrie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Brusturoasa au depistat în flagrant delict, un bărbat de 55 de ani, din comuna Palanca, în timp ce conducea un autoturism în localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.               În...

Reținut de polițiști după ce a sustras un autoturism și l-a condus băut și fără permis

 La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre faptul că, în comuna Lespezi a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.               Din primele verificări a reieșit faptul că, un tânăr de 21 de...

10 moduri de a verifica dacă piesele auto sunt de calitate

Când vine vorba de întreținerea sau reparația mașinii, alegerea unor piese auto de calitate este esențială pentru siguranța și performanța vehiculului. Este important să știi cum să verifici dacă piesele pe care le achiziționezi sunt autentice și durabile. Iată...