miercuri 11 septembrie 2024

.

Eficiență energetică și confort...

În era actuală, eficiența energetică și confortul în locuință sunt două aspecte cruciale...

Se apropia Valentine’s Day

Te gândești cu drag la persoana specială din viața ta care îți umple...

Cum ne pregătim o...

Pentru orice eventualitate și pentru a fi pregătit în caz de nevoie, mi-am...

Două electrocasnice fără de...

Nu e nimic exagerat. Desigur, poți să trăiești și fără uscatorul electric de...
AcasăDe stiutCâteva trucuri pentru...

Câteva trucuri pentru amenajarea dormitorului

În secolul al XIV-lea, clasele inferioare dormeau pe saltele umplute cu paie. În secolul al XVI-lea, saltelele umplute cu pene au început să câștige popularitate, desigur pentru cei care și le-au putut permite. O persoană obișnuită se considera fericită dacă putea cumpăra o saltea după șapte ani de căsătorie. În secolul al XVIII-lea, bumbacul și lâna au început să devină o obișnuință.

Prima saltea cu arc spiralat a fost inventată în 1871. Și astăzi, aceasta este cea mai obișnuită și cea mai cumpărată, deși sunt disponibile o mare varietate de materiale alternative, inclusiv spumă, latex, lână și chiar mătase. Un dormitor poate avea paturi supraetajate dacă două sau mai multe persoane împart o cameră. O oală de noapte păstrată sub pat sau într-o noptieră era obișnuită în perioada anterioară instalațiilor sanitare moderne și băilor din locuințe.

Dar acele vremuri au trecut si astăzi avem alte posibilități. Din acest motiv, există și o varietate mare de oportunități, de moduri în care putem aranja dormitorul, astfel încât sa obținem cel mai bun raport de utilizare a spațiului.

Spațiu de depozitare ascuns

Când vine vorba de depozitare într-un dormitor mic, rafturile vă vor oferi întotdeauna locuri suplimentare pentru a vă aranja lucrurile. A avea un dormitor mai mic nu înseamnă să ai mai puține haine. Cu compartimente inteligente de depozitare, hainele pot fi sortate și depozitate, păstrând în același timp camera, arătând ordonată. Practic, la peretele fără ușă sau fereastră instalați o draperie dupa care vă puteți amensaja un spațiu de depozitare bine ascuns.

Rafturi

Rafturile suplimentare într-un spațiu mai mic sunt cel mai bun mod de a stoca cărți, reviste, plante și rame foto. Puteți folosi spațiul de pe peretele din spatele patului pentru a aranja numeroasele cărți.

Adăugați culoare prin accesorii

Bineînțeles, o cameră albă va ridica spațiul și luminozitatea. Introduceți accente întunecate prin accesorii și mobilier frumos. Un rulou în culori închise oferă o notă elegantă camerei albe.

Culoare completă

Pentru a crea senzația de mai mult spațiu într-o cameră mică, rămâneți la o singură culoare, acest lucru vă va ajuta să creați mai mult spațiu, deoarece fără punct de referință și fără contraste, sunteți mai puțin conștienți de unde se opresc și încep lucrurile. În funcție de direcția luminii, spațiile mai mici au mai mult succes cu introducerea de culori mai închise, deoarece acest lucru distrage atenția de la dimensiune. Pentru cei care sunt mai puțin confortabili cu utilizarea unei singure culori, folosiți nuanțe de alb complementar cu câteva nuanțe mai deschise decât culoarea peretelui.

Paturi supraetajate

În timp ce se știe că sunt așezate în dormitoarele copiilor, paturile supraetajate reprezintă o modalitate excelentă de economisire a spațiului pentru o cameră mică. Și nu sunt doar pentru copii. Ar funcționa bine pentru o cameră de oaspeți și, de asemenea, ar elibera spațiu suplimentar la etaj.

Pat mare

Nu vă fie teamă să adăugați un pat mare, într-o cameră mai mică. Alte piese de mobilier pot fi lucrate în jurul său și există întotdeauna opțiunea de a stoca dedesubt. Fie că optați pentru un pat cu sertare pentru a scoate lucruri suplimentare, fie că aveți loc doar pentru câteva cutii, veți putea avea încă acel pat de vis al visului dvs.

Mobilier montat

Dulapurile de deasupra capului sunt o modalitate excelentă de a adăuga spațiu de stocare suplimentar atunci când este posibil. Spațiul de stocare ascuns poate fi încorporat cu ușurință în orice mobilier conceput personalizat. Se pot proiecta caracteristici mari pentru perete, care includ spațiu de birou ascuns, ceea ce înseamnă că aveți un spațiu de lucru desemnat atunci când aveți nevoie de el în timpul zilei și atunci când ați terminat lucrul, îl puteți închide pur și simplu.

Lasă lumina să intre

Lăsați să pătrundă mai multă lumină prin ferestrele mai mari vă va ajuta să faceți camera să fie mai mare.

Paturi pentru depozitare

Ce mod excelent de a aduce spațiu de stocare suplimentar într-un dormitor mai mic, prin articole precum un otoman la capătul patului. Când căutați să amenajați un dormitor mic, este esențial să vă puteți deplasa liber în jurul patului, pentru a vă asigura că nu vă împiedicați de lucrurile aruncate pe jos. Gândiți-vă să investiți într-un pat cu depozitare fie cu sertare, fie cu otoman sau dacă bugetul dvs. împiedică acest lucru, luați în considerare sertarele cu roți separate pe care le puteți glisa sub patul existent.

Spațiu de lucru sub pat

Așezarea unui birou sau a unei canapele suplimentare sub un pat mai înalt este o modalitate excelentă de a maximiza spațiul. Practic un pat etajat va fi amplasat nu deasupra patului de jos, ci perpendicular pe acesta si sub el se va putea amenaja un mic birou pentru un copil. Sau, sub patul de sus se amplasează o masă și nu un pat. Copiilorle va plăcea să poată urca în sus și în jos pe scară, precum și să aibă propriul birou privat dedesubt.

Oglinzi

Stilul strategic este esențial atunci când vine vorba de decorarea unui dormitor mai mic. Oglinzile suplimentare și mobilierul oglindit reprezintă un mod inteligent de a reflecta lumina. Va face ca orice dormitor mic să se simtă mult mai mare, oferindu-i o senzație mai luminoasă. Nu vă fie teamă să vă jucați cu câte oglinzi alegeți. Fie că este vorba de stiluri de lungime a podelei, fie de mici rotunjite deasupra meselor de la vanitate, cu atât optați mai mult (în mod rezonabil), cu atât mai luminoasă se va simți camera.

Stil minimalist

Culorile luminoase strălucitoare vă vor ajuta să faceți camera să pară mai mare. Când alegeți mobilierul, asigurați-vă că optați pentru nuanțe ușoare, cum ar fi lemnul de stejar sau albul lucios. Podelele curate și suprafețele dulapului vor ajuta la crearea iluziei unei camere mai mari.

De citit!

Ce trebuie să știe proprietarii de mașini înainte de a-și monta cârligul de remorcare

Montarea unui cârlig de remorcare pe un autovehicul poate părea un proces simplu, dar este important să înțelegi toate aspectele legale și tehnice înainte de a face acest pas. 1. Alegerea cârligului de remorcare potrivit Primul pas este să alegi un...

Bacău: A fost odată Casa de Cultură

Casa de Cultură „Vasile Alecsandri” din Bacău reprezintă un simbol al vieții culturale și artistice din oraș, evocând o nostalgie profundă în inimile celor care au avut privilegiul de a participa la evenimentele organizate acolo de-a lungul decadelor. Situată...

Bolile comune la câini: La ce trebuie să fie atenți proprietarii?

Câinii sunt prieteni loiali și parte integrantă din familie, iar sănătatea lor este o prioritate pentru orice stăpân responsabil. Există multe boli la care câinii sunt predispuși, iar unele dintre ele pot fi prevenite printr-o îngrijire atentă și măsuri...