Cati bacauani sunt supravegheati judiciar?

De la începutul acestui an, în judeţul Bacău au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 31 de persoane şi au fost înregistrate 2 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri. Zece persoane au fost condamnate în cauzele penale în care a fost dispusă măsura.

Poliţiştii băcăuani verifică periodic modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respect obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

În judeţul Bacău, de la începutul acestui an, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 31 de persoane.

Astfel, în prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 7 persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, faţă de 127 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar şi o persoană aflată sub control judiciar pe cauţiune.

De la începutul anului, în urma activităţilor desfăşurate de polițiștii structurilor de supravegheri judiciare, au fost formulate 10 sesizări către organele judiciare cu privire la încălcarea de unele dintre persoanele supravegheate a obligaţiilor impuse.

Au fost admise 5 sesizări dispunându-se arestarea preventivă pentru 5 persoane, din care 3 aflate iniţial sub control judiciar şi 2 persoane aflate iniţial în arest la domiciliu.