Ce au facut politistii in vacanta de Rusalii

Peste 1000 de polițiști băcăuani au fost în stradă pentru liniștea și siguranța cetățenilor, în perioada minivacanței de Rusalii, respectiv 01.06- 05.06. 2017, astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Polițiștii au intervenit la peste 200 de solicitări primite din partea cetățenilor și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 243. 000 de lei.

Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de Poliția Română, și-au atins scopul.

Tot în această perioadă, polițiștii au prins în flagrant delict 22 persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni.

În cadrul activităților efectuate, polițiștii din județul Bacău au aplicat 755 sancțiuni contravenționale, din care 536 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

O atenție deosebită a fost acordată traficului rutier, polițiștii acționând pe principalele drumuri naţionale pentru ca cetățenii să se deplaseze în condiții cât mai sigure.

Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere, 130 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru viteză excesivă.

De asemenea, polițiștii au reținut 54 de permise de conducere și au retras 20 certificate de înmatriculare auto.