Ce dăm de mâncare pisicilor?

Indiferent dacă pisica ta este o mâncătoare pretențioasă sau nu, probabil că te anunță ce simte despre ceea ce i-ai pus în castron.

Pisicile sunt foarte avizate despre mâncare și multe dintre preferințele lor alimentare se formează în primul an. Deci, dacă pisica ta este un pui, acum este momentul să o obișnuiești cu diferite tipuri de alimente – umede, uscate și semiseci.
Dar chiar dacă animalul dvs. de companie este mai în vârstă, există încă modalități de a vă asigura că primește toți nutrienții de care are nevoie pentru a fi sănătos. Începeți prin a afla mai multe despre ceea ce cumpărați și de ce are nevoie pisica dvs.

Alegeți alimente echilibrate

Toți proprietarii de pisici ar trebui să știe cum să citească o etichetă de hrană pentru pisici.

Cu atât de multă publicitate, oamenii tind să se concentreze asupra ingredientelor, dar substanțele nutritive sunt mai importante, și anume proteinele și grăsimile.

Este la modă să amestece cerealele și carbohidrații în hrana pentru animale de companie, iar acestea nu sunt neapărat rele. În plus, mâncarea făcută numai din proteine ​​și grăsimi devine scumpă. Carbohidrații pot fi valoroși pentru a menține mâncarea uscată împreună și pentru a face alimentele mai accesibile, iar multor pisici le place ronțăiala. Atâta timp cât carbohidrații sunt într-o cantitate pe care pisicile o pot suporta, este în regulă.

Cât, cât de des?

Majoritatea pisicilor își vor mânca mesele principale în zori și amurg, când în mod normal ar vâna și prinde prada în sălbăticie, astfel încât acestea sunt adesea cele mai bune momente pentru a le hrăni.

Cât de mult ar trebui să obțină pisicuța dvs. în castronul ei depinde de vârsta, dimensiunea și cât de activă este, dar media este de aproximativ 200 de calorii pe zi. Este o idee bună să cereți echipei veterinare să vă ajute să calculați nevoile pisicii dvs. Acordați o atenție deosebită numărului de calorii pentru toate alimentele pe care le dați pisicii dvs. Numărul de calorii poate varia semnificativ de la alimente la alimente.

Pisicile vor ciuguli și în timpul zilei dacă lăsați mâncarea așezată, dar fiți conștienți: nu sunt judecători buni cu privire la cât ar trebui să mănânce.

Supraalimentarea este o epidemie. Când pisicile se îngrașă prea mult, pot avea probleme precum boli articulare, boli de inimă și diabet.

Veterinarii spun că cel mai bine este să hrănești pisicile la anumite ore de masă și să lasi mâncarea deoparte în orice alte momente.

În cazul în care pisica dvs. este mai durdulie, ar putea fi cel mai util să treceți la un aliment mai scăzut în calorii decât să reduceți cantitatea.

Dar despre delicatese? Este bine să le împărțiți ocazional, dar nu exagerați. Acestea nu trebuie să depășească 5% până la 10% din caloriile zilnice ale pisicii tale.

Pisici vegetariene? Mancare facuta acasa?

Dietele vegetariene sau vegane ar putea fi o alegere sănătoasă pentru dvs., dar sunt o idee proastă pentru pisica dvs. Spre deosebire de câini și oameni, pisicile au nevoie de vitamine, minerale și proteine ​​specifice care provin doar din carne.
Dar nu carne crudă. Acest lucru ar putea face parte din viața pisicilor mari în sălbăticie, dar este nefiresc pentru pisicile de casă. În sălbăticie, ele mănâncă tot animalul sau pasărea pe care o prind, nu doar carnea. Carnea singură va avea un deficit de vitamine, minerale și aminoacizi. Asta înseamnă că nu ar trebui să hrănim pisicile cu hrană câini.

În plus, bacteriile din carnea crudă, cum ar fi salmonella și E. coli, vă pot îmbolnăvi pisica.

Ce zici de a-ți face propria hrana pisici acasă? Dacă decideți să mergeți pe această rută, nu ar trebui să o faceți singur, ci ar trebui să obțineți sfatul unui nutriționist veterinar. Pisicile au doar 8-10 kilograme, iar schimbarea unui ingredient poate schimba întreaga valoare nutritivă a dietei.

În general, majoritatea experților spun că mâncarea comercială pentru pisici este calea de urmat.

Frumusețea alimentelor comerciale este că este formulată special pentru pisici, deci este completă și echilibrată și răspunde nevoilor lor și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aceasta.