Ce este, de fapt, o scrisoare de intenție ?

Citii un anunț de angajare și totul pare normal (responsabilități și cerințe), până când întâlniți următoarele: «Vă rugăm să trimiteți un CV și o scrisoare de intenție». Aceasta este o frază pe care nu ați mai văzut-o până acum: „scrisoare de intenție”.

Ce este o scrisoare de intenție?

După îi spune și numele, o scrisoare de intenție este despre menționarea intențiilor dvs. de a lucra pentru o anumită companie. Este posibil să aveți în vedere un rol specific pe care dvs. (sau angajatorul) îl aveți în vedere, dar mai des sunteți interesat pentru orice oportunități pe care o organizație le poate oferi.

De ce cer companiile scrisori de intenție?

În unele cazuri, angajatorii ar putea avea mai multe locuri de muncă postate simultan pentru un departament sau pentru un proiect specific. Este posibil să solicite o scrisoare de intenție, deoarece nu sunt pe deplin siguri de ce fel de persoană au nevoie pentru a umple golurile din aceste departamente. Poate că vor ajunge să angajeze doi manageri de nivel superior sau pot fi la fel de mulțumiți de un executiv de nivel mediu și un angajat de bază – în funcție de persoanele care le-au uimit în procesul de aplicare.

Scrisorile de intenție sunt, de asemenea, frecvent utilizate pentru a angaja contractanți sau profesioniști independenți, deoarece dacă, de exemplu, un contract încetează, companiile pot alinia cu ușurință următorul candidat calificat pentru acest post.

Pur și simplu, un manager cel mai probabil dorește să-și lărgească grupul de candidați, astfel încât să caute pe oricine și pe toți cei care manifestă dorință și pasiune pentru companie.

Cum te descurci să scrii o scrisoare de intenție?

În primul rând, doriți să exprimați mult interes pentru compania însăși. O mulțime de oameni scriu „ Sunt persoana perfectă pentru această slujbă, îmi doresc slujba asta, sunt minunat pentru slujba asta, angajează-mă pentru slujba asta ”. Și nu este nimic în neregulă cu asta … dar unul dintre lucrurile care fac o scrisoare de intenție atât de reușită este să arăți că te identifici cu misiunea companiei, cu valorile lor, cu obiectivele lor.

Scrisorile de intenție pot fi, de asemenea, mai actuale. De exemplu, mai degrabă decât să vorbiți pe larg despre companie, puteți menționa ceva despre ele în știri sau o actualizare recentă a produsului lor. Doriți să includeți orice lucru care ar atrage atenția angajatorului și arăta, de asemenea, că țineți pasul cu ceea ce se întâmplă cu organizația respectivă sau în industria dvs., spune ea. Desigur, ați putea face referire și la ceva actual într-o scrisoare de intenție, dacă așa doriți să atrageți atenția cititorului pentru a începe.

Dacă te străduiești să găsești ceva specific despre companie pentru a discuta, atunci vorbește despre ceva care te interesează. Ce te face să ieși în evidență? Ce abilități, experiențe sau pasiuni unice aduceți la masă? Și cum se aliniază acestea la ceea ce are nevoie compania, având în vedere ceea ce știți despre ele?
În general, doriți să îl faceți suficient de general pentru a vă arăta interesul pentru companie în ansamblu, dar și suficient de specific pentru ca angajatorul să se îndepărteze de cel puțin o cheie de luat de la dvs. și de setul dvs. de competențe și ce puteți aduce către această organizație .

Scrisoarea de intentie exemplu:

Stimați domni,

Numele meu este Ioan Luca. Am absolvit recent de la Universitatea din București, cu o diplomă de licență în Jurnalism. Ziarul dvs. are un portofoliu de lucru cu adevărat impresionant, cu o misiune onorabilă pentru toți oamenii, indiferent de originea lor. Vă rugăm să luați în considerare solicitarea mea de angajare în echipa dvs. de redactare.

În timpul petrecut la Universitatea din București, am studiat diferite aspecte ale jurnalismului și redactării, inclusiv editarea, conținutul web în formă lungă și scurtă, scrierea editorială și scrierea de interes uman. Am urmat și cursuri de marketing de conținut, inclusiv optimizarea motoarelor de căutare și marketingul motoarelor de căutare. Am finalizat toate cursurile cu media 9.00.

În timpul studenției, am lucrat și ca redactor pentru ziarul studențesc de la Universitatea din București și am făcut stagii în mai multe ziare locale ca redactor. În timpul liber, am câștigat și venituri ca scriitor independent pentru mai multe bloguri.

Întrucât publicația dvs. se concentrează foarte mult pe conținut web de înaltă calitate, cred că abilitățile și experiența mea mă vor face o parte valoroasă a echipei. În cazul în care căutați noi redactori, vă rog să mă luați în considerare pentru orice posturi de scriere la nivel de intrare care devin disponibile. Includ și CV-ul meu, care are mai multe detalii cu privire la abilitățile, experiențele și interesele mele.

Multumesc pentru timpul acordat,

Ioan Luca

O scrisoare de acest gen se poate scrie foarte ușor dacă utilizati un limbaj simplu si vă străduiti să o faceți cât mai relaxat și, de ce nu?, sincer. Nu aveți nevoie de un stimulent de inserție pentru a scrie o scrisoare buna.