sâmbătă 25 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutCe este și...

Ce este și la ce este bună polietilena expandată

Spuma de polietilenă expandată este unul dintre cele mai utilizate materiale plastice în producție. Ce este spuma de polietilenă? Este o rășină termoplastică, ceea ce înseamnă că poate fi topită prin încălzire și răcită pentru a forma diferite forme și obiecte.

Spuma de polietilenă expandată a fost fabricată pentru prima dată în anii 1970.

Datorită proprietăților fizice și chimice, acest plastic are o varietate de aplicații în diferite industrii. Spuma de polietilenă expandată (EPE) este un plastic inofensiv și nu are gust sau miros.

Este un material foarte popular pentru ambalarea mărfurilor, deoarece este ușor și flexibil. Are capacitatea de a absorbi șocurile și de a oferi o amortizare bună obiectelor delicate.
EPE are un raport mare greutate/rezistență și rezistență termică ridicată. Poate fi încălzit și topit de mai multe ori și transformat în alte obiecte noi.

Este rezistentă la apă, uleiuri și multe substanțe chimice. Este, de asemenea, un material izolant foarte bun.

Este spuma EPE reciclabilă?

Da! Aceasta este probabil una dintre cele mai importante caracteristici ale polietilenei spumate din cauza impactului potențial imens pe care îl poate avea asupra mediului. Spuma de polietilenă expandată poate fi topită și remodelată în diferite forme de mai multe ori. Acest lucru se datorează proprietăților sale de rezistență termică ridicată care îi permit să-și mențină structura chimică chiar și atunci când este supus la temperaturi ridicate și este transformat în plastic topit. Aceasta este o proprietate foarte importantă a materialului care îi permite să fie reutilizat și reciclat, reducând cantitatea de plastic din mediu.

Care sunt avantajele spumei de polietilenă expandată ?

1. Flexibilitate: Spuma EPE este un material foarte flexibil în comparație cu alte forme de spumă. Aceasta oferă astfel cea mai mare protecție pentru obiectele cu forme ciudate.

2. Absorbție superioară a șocurilor: Structura cu celule închise a spumei EPE o face capabilă să reziste și să absoarbă cantități mari de șocuri sau stres și să ofere o amortizare bună obiectului pe care îl acoperă.

3. Își recăpătă forma cu ușurință: Un alt avantaj al polietilenei expandate este că își recapătă rapid forma inițială după ce sursa de stres sau șoc a fost îndepărtată. Nu poate fi spartă, fracturată, sfărâmată.

4. Rezistența la substanțe chimice: Materialul foarte rezistent la substanțele chimice corozive puternice, cum ar fi solvenții, acizii și bazele. Acest lucru îl face potrivit pentru a oferi o barieră sau un scut pentru protecție suplimentară în timpul depozitării și manipulării acestor substanțe chimice.

5. Rezistenta la apa/ umiditate: Structura chimică a spumei de polietilenă expandată o face aproape impermeabilă. Prin urmare, EPE nu absoarbe apa și nu îi permite să treacă. Se foloseste astfel ca protectie impotriva apei pentru materiale.

6. Rezistenta la electricitate statică: Unele forme de EPE sunt foarte rezistente la electricitatea statică și, prin urmare, nu atrag praful și alte particule mici la suprafața sa.

7. Proprietăți de izolare: Spuma EPE are o conductivitate termică foarte scăzută și astfel oferă cea mai bună izolație împotriva căldurii. În anumite condiții poate fi folsită și ca izolație fonică, pentru a vă proteja, de exemplu, de zgomotul unor ciocane rotopercutoare.

8. Non-toxic și sigur pentru alimente: Spuma EPE este netoxică și, prin urmare, poate fi utilizată pentru ambalarea alimentelor. De asemenea, este rezistentă la înmulțirea microbilor și ciupercilor de pe suprafața sa. Este inodoră.

9. Ușurință de manipulare: Se taie, se modelează, se modelează și se lipește cu ușurință pe alte obiecte sau pe sine. Poate fi modelată cu ușurință în diferite obiecte fără utilizarea de echipamente sau matrițe costisitoare.

10. Greutate mică: Deși destul de dură, spuma EPE este foarte ușoară, făcând astfel ușor de transportat și manevrat. Poate fi folosit pentru o mare varietate de aplicații datorită acestei proprietăți.

11. Interval de temperatură utilizabil: Spuma de polietilenă expandată poate fi utilizată în intervalul de temperatură de la 40 la 70 de grade fără a-i afecta structura sau oricare dintre proprietățile sale, făcându-l astfel foarte potrivit pentru o mare varietate de aplicații care necesită izolație termică sau electrică.

12. Estetica: Spuma EPE poate fi vopsită într-o varietate de culori, permițând astfel codificarea culorilor sau aplicații pur estetice.

Care sunt aplicațiile EPE?

Spuma EPE poate fi utilizată pentru protecția articolelor fragile și care se sparg, cum ar fi sticlă și sticlă, instrumente științifice, părți delicate ale mașinilor, materiale care se zgârie precum marmura și granitul etc.

Polietilena expandată este utilizată pe scară largă pentru izolarea aparatelor de aer condiționat, țevilor, încălzitoarelor etc.

EPE poate fi utilizat pentru multe aplicații în construcții, cum ar fi umpluturi de rosturi, impermeabilizare etc.

EPE este utilizată la fabricarea vestelor de salvare și a altor dispozitive de plutire.
EPE este folosită pentru fabricarea de covorașe sport, covorașe de yoga, apărătoare pentru tibie, apărătoare pentru coapsă etc.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...