.

Îngrijirea vârstnicilor: Importanța și...

Pe măsură ce populația îmbătrânește, nevoia de servicii medicale specializate în îngrijirea persoanelor...

Ce trebuie să știți...

De la cercei cu mărgele la cercei cu diamante și tot ceea ce...

Explorând marele necunoscut. Ce...

Campingul este una dintre cele mai captivante și conectate modalități de a petrece...

Cum a apărut ideea...

Un salariu minim este cea mai mică remunerație pe care angajatorii o pot...
AcasăDe stiutCe mai dăm...

Ce mai dăm de mâncare la mâțe?

Pisica ar trebui, normal, să prindă șoareci, și, deci, să nu avem noi grijă de hrana ei. Ei, bine, dar dacă nu mai sunt șoareci iar pisica locuiește într-un apartament de bloc, fără să poată să iasă și să-și caute mâncare?
În acest caz trebuie să o hrănim și de aici interminabile discuții. Să mănânce ceea ce mâncăm și noi, să-i dăm boabe, hrană umedă?! Toate la un loc sau doar câte o singură categorie? Cred că răspunsul îl poate afla fiecare de la veretinar, dar asta nu înseamnă că nu pot povesti aventurile celor trei „maimuțe” ale mele și câți peri albi îmi scot cu mâncarea, pentru că una e mai fandosită decât alta.

Tiger, care este primul sosit în casă a venit învățat cu boabe. Asta mânca la pet-shop, asta a mâncat și în casă. Până când ne-am gândit că nu i-ar strica niște mâncare umedă, că a fost cuminte și nu a rupt decât o perdea, două abajururi de hartie și a compostat o draperie. Și i-am dat din toate mărcile până când a renunțat la boabe și nu a mai vrut decât pliculețe. Dar și cu pliculețele e o întreagă aventură. Pentru că poate să vrea o săptămâna numai Felix și pe urmă să refuze și să vrea altceva. Și doar în aspic, nu în sos, că nu-i place. Desigur, uneori îl mai apucă poftele și cere ciorbă. Altă mâncare gătită nu vrea, doar, uneori, poftește ciorbă de găina sau chiar ciorbă de fasole. Dacă încălzesc borșul, vine repede-repede și se urcă pe masă și miroase farfuria. E semn că vrea și el.

Junior, al doilea venit în casă, băiat de cartier, cu viața traiata pe stradă, era prea puțin pretențios la mâncare. Mănâncă și boabe – pentru el că a avut niște necazuri cu rinichii iau „urinary care” – dar mănâncă și plic, nu contează de care, dar preferă Coshida de la Lidl. Tot în aspic, nu în sos. Ar mânca pui la rotisor sau pulpă la grătar în fiecare zi iar acum a prins gustul mușchiului file afumat – din ăla făcut tradițional, nu luat în plastic de la supermarket.

Panteruța, cea mai mică, mănâncă de toate, dar merge pe urmele lui Junior, cu fripturi și mușchiuleț. E singura care mai vânează câte ceva, în general gândăcei, că altceva nu are ce. Nici Junior și nici Panteruța nu refuză acele boabe speciale numite „recompense”, după care sunt înnebunite. Deși nu e bine să le învățați cu așa hrană pisici, pentru că nu or să mai vrea altceva. Până și Max, câinele de la țară s-a învățat cu aceste recompense, în rest el nepunând gura pe vreo hrană uscată pentru câini.

În concluzie, cel mai bine e să învățați mâțele cu boabe. Sunt ieftine și sănătoase. Nu încercați să faceți experimente pentru că o să pățiți ca mine, o să trebuiască să cumpărați din toate ca să nu va treziți cu scandal în casă…