vineri 21 iunie 2024

.

Ce dăm de mâncare...

Indiferent dacă pisica ta este o mâncătoare pretențioasă sau nu, probabil că te...

Cum poți face poze...

O fotografie de 360 de grade înseamnă o imagine care să cuprindă tot...

Gestionarea intoleranței la lactoză...

Intoleranța la lactoză și osteoporoza sunt două probleme de sănătate care afectează milioane...

WSHTF – Ghid de...

Nu știți de la ce vine WSHTF, nu-i așa? E acronimul de la...
AcasăDe stiutCe nu trebuie...

Ce nu trebuie să faceți atunci când alegeți tapetul

Tapetul poate transforma total o cameră. Are puterea de a schimba aspectul adăugând model, culoare și textură pereților într-un mod în care vopseaua nu poate face.

Nu cumpărați înainte de a încerca

Așa cum ați proceda în cazul vopselei, este o idee bună să găsiți eșantion de opțiuni de tapet înainte de a cumpăra o rolă întreagă. Testați mostrele de tapet pe pereții pe care vreți să-i decorați pentru a simți textura și culoarea în lumina naturală. O probă vă permite să vă planificați mai bine culorile în restul încăperii.

Modelele complicate nu sunt singura opțiune

Tapetul nu trebuie să fie puternic modelat pentru a fi puternic. Puteți cumpăra un tapet simplu pentru a adăuga culoare și textură în orice cameră. Tapetul simplu este o alternativă excelentă la vopsea care poate tinde să arate murdăria mai ușor decât tapetul. Un sfat de top este să fixați mostre din modelele pe care le-ați selectat pe peretele sau pereții pe care intenționați să le imprimați pentru a vedea dacă funcționează pentru dvs.

Nu aplicați lipiciul greșit

Când cumpărați tapet, este important să vă uitați la modul în care acesta se va lipi de perete. În general, există trei aplicații de tapet diferite: pre-lipit, lipici pe perete și lipici pe tapet. Tapetul pre-lipit este acoperit cu o pastă pre-aplicată, care trebuie doar umezită pentru a se activa, înainte de a-l fixa. Lipirea pe perete necesită să aplici pasta de lipit pe perete înainte de aplicare. Lipirea pe de tapet, se referă la metoda mai tradițională de aplicare a pastei pe spatele acestuia, folosind o masă de lipire.

Nu potriviți greșit

Când cumpărați tapet, uitați-vă la „tipul de potrivire”, adică la felul în care designul se potrivește atunci când agățați diferite benzi de tapet. Diferite tipuri de potrivire vor necesita o cantitate diferită de pregătire, iar unele vor necesita roluri suplimentare de hârtie. Ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să ne potriviți și trebuie să vă refaceți tapetul, mai ales dacă este unul scump. Tapetul cu potrivire liberă are un design care nu este destinat să se potrivească atunci când este fixat, tapetul cu potrivire dreaptă trebuie să fie asortat de fiecare dată la aceeași înălțime, iar potrivirea decalată compensează modelul de pe fiecare bandă cu jumătate din înălțimea modelului, de fiecare dată.

Nu puneți tapet peste fisuri

Înainte de a te apuca de decorare, este important să știi ce se află sub tencuială. Folosiți o racletă pentru a testa câte straturi de tapet sunt cel de la suprafață. Dacă există mai mult de două straturi, atunci este important să acordați timp suplimentar pentru a îndepărta orice acoperire nedorită. Poate dura ore și multă muncă pentru a îndepărta tapetul cu metode de modă veche dar există o armă secretă în lupta pentru eliminarea tapetului încăpățânat – balsamul de rufe. Amestecați părți egale de balsam și apă fierbinte într-o sticlă de pulverizare, pulverizați o secțiune de tapet astfel încât să fie complet saturat, apoi așteptați aproximativ 15 minute. Pe urmă îndepărtați hârtia și utilizați o racletă. Odată ce ați umplut orice găuri sau crăpături și ați șlefuit suprafața, „dimensionați” peretele acoperindu-l cu un amestec de jumătate de adeziv și jumătate apă aplicat cu o rolă de vopsit – nu este esențial, dar acest lucru va crea un finisaj ușor lucios pe perete și facilitează alunecarea hârtiei în poziție și o ajută să se lipească.

Nu vă gândiți că trebuie să tapetați întregul perete

În timp ce un perete caracteristic implică un perete întreg, există modalități de a realiza o caracteristică fără a tapeta întreaga lungime. Să presupunem că aveți doar o rolă, este posibil să nu obțineți suficiente fâșii pentru a acoperi peretele de sus în jos. În acest caz, puteți tapeta un panou în interiorul peretelui, tratându-l mai mult ca pe o piesă de artă. Puteți utiliza o culoare coordonată pentru a picta peretele din jur pentru a crea un aspect unitar.

Nu vă lăsați tentat mai mult de gust decât de aspectul ptractic

Alegerea unui design și respectarea acestuia se poate dovedi copleșitoare, din cauza prea multelor posibilităti de alegere. Există un tapet pentru fiecare gust. Luați în considerare ce design completează stilul casei dvs. – modelele geometrice strălucitoare, de exemplu, se pot potrivi cu o construcție nouă contemporană, în timp ce pentru o fermă rustică se pot folosi, mai degrabă, flori. Când alegeți un model, gândiți-vă la dimensiunea camerei în raport cu dimensiunea designului, nu neapărat la ce tapet se pune în dormitor. Un imprimeu supradimensionat poate depăși încăperile mai mici, în timp ce modelele complicate se pot pierde în spații mai mari. Fiți realist atunci când alegi un tapet care să se potrivească spațiului.

Nu treceți cu vederea factorul de ștergere

Ca și în cazul tuturor articolelor de uz casnic, tapetul poate atrage praful și murdăria, prin urmare poate necesita o curățare rapidă din când în când. Merită să luați în considerare factorul de curățare înainte de a face alegerea dvs., mai ales dacă este utilizat în zone cu trafic intens, cum ar fi scările și holul, sau în orice încăpere în care este posibil ca copiii să atingă suprafețele. Majoritatea tapetelor vin cu un rating de „lavabilitate”, care merge de la „se poate șterge cu un buretepâla „se poate spăla”. Deși majoritatea semnelor sunt șterse cu ușurință, este esențial să verificați evaluarea înainte de a încerca să curățați orice pete, pentru a nu fi nevoiți să folosiți niște cuttere pentru a “corecta” tapetul.

Nu vă temeți e al cincilea perete

Poate suna ca o idee ciudată, dar tavanele cu tapet pot arăta uimitor! Atât de mult încât tavanele tapetate sunt o nouă tendință interioară. Folosirea modelelor modelate pe tavane este din ce în ce mai populară. Cheia pentru alegerea tapetului perfect pentru tavan este să fii îndrăzneț. Un model abstract pe tavan poate transforma o cameră de la obișnuită la remarcabilă.

Fiți expresiv cu alegerile de culoare și mergeți pe nuanțe pe care nu le-ați alege de obicei. Fie că este albastru cobalt, galben citric sau roz aprins, culorile luminoase nu ar trebui să fie rezervate doar dormitorului copilului. Nuanțele îndrăznețe pot avea o casă în orice cameră a casei – mai ales pe tavan!’

 

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...