sâmbătă 18 ianuarie 2025

.

Metode simple de găurit...

O varietate de tehnici sunt folosite pentru a străpunge urechile, variind de la...

La ce trebuie să...

"Mâna a doua" e tot mai mult un eufemism. De obicei mașina pe...

Scurtă incursiune în istoria...

De-a lungul veacurilor, omenirea a căutat să-și protejeze bunurile de hoți sau de...

Tratament eficient pentru varsaturile...

Indiferent cât de atent îți îngrijești câinele, este posibil ca, din când în...
AcasăDe stiutCe presupune divortul...

Ce presupune divortul in 2018?

Divorțul este metoda prin care o căsătorie se poate desface, dacă există motive temeinice astfel încât raporturile dintre soți să fie grav vătămate și căsătoria să nu mai poată continua.

Divorțul poate avea loc prin acordul soților, la cererea unuia dintre soți sau atunci când continuarea căsătoriei nu mai este posibilă, toate aceste situații fiind reglementate de noul Cod Civil. În plus, legislația autohtonă prevede că soții au de ales între mai multe variante atunci când decid să se despartă: divorțul administrativ, care presupune desfacerea căsătoriei de către ofițerul stării civile, divorțul la notar și cel în instanța de judecată.

Divorțul poate avea loc prin acordul soților, la cererea unuia dintre soți sau atunci când continuarea căsătoriei nu mai este posibilă, toate aceste situații fiind reglementate de noul Cod Civil. În plus, legislația autohtonă prevede că soții au de ales între mai multe variante atunci când decid să se despartă: divorțul administrativ, care presupune desfacerea căsătoriei de către ofițerul stării civile, divorțul la notar și cel în fața instanței de judecată.

Ce căi aveți la dispoziție?

DIVORȚUL ADMINISTRATIV

Divorţul pe cale administrativă se adresează persoanelor care au ca obiectiv principal desfacerea căsătoriei, ambii soţi fiind de comun acord cu acesta şi nefiind implicaţi copii minori. Reţinem că procedura administrativă se limitează numai la divorţ.

DIVORȚUL NOTARIAL

Divorţul prin procedură notarială se adresează oricărui cuplu, atât cel fără copii, cât şi cel în urma căruia au rezultat copii minori. Spre deosebire de procedura administrativă, în cadrul divorţului prin procedură notarială părţile, prin acordul lor bilateral, pot să reglementeze toate aspectele pe care le implică desfacerea căsătoriei, atât cele ale divorţului, cât şi cele referitoare la copii sau la efectele patrimoniale care rezultă din divorţul respectiv.

DIVORȚUL JUDICIAR

Poate fi pronunțat indiferent de durata căsătoriei și indiferent dacă există sau nu copii minori rezultați din căsătorie chiar dacă soții nu sunt de acord cu desfacerea căsătoriei.

Avocat Dobrescu Bogdan

Nr. tel. 0766883875

Adresa e-mail: office@avocatdobrescu.ro

www.avocatdobrescu.ro

De citit!

O nouă lucrare de protecție împotriva inundațiilor, finalizată în comuna Agăș, județul Bacău

Administrația Națională Apele Române (ANAR) a anunțat miercuri recepționarea unei noi lucrări de apărare împotriva inundațiilor, realizată în comuna Agăș, județul Bacău, o zonă frecvent afectată de revărsările apelor. Proiectul, care vizează râurile Trotuș și Cotumba, are rolul de...

Idei creative de cadouri pentru Moș Nicolae

Se apropie Moș Nicolae, acel moment magic în care bucuria micilor atenții și gesturile de afecțiune aduc zâmbete pe chipurile celor dragi. Alegerea cadoului perfect poate fi o provocare, dar cu puțină inspirație, acest proces poate deveni chiar plăcut....

Băcăuan reținut pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc...