joi, noiembrie 30, 2023

Deserturile copilăriei

Cicolata e bună, panetonele, la fel, merge...

Ce se poate întâmpla dacă nu ne tratăm hernia de disc

De stiutCe se poate întâmpla dacă nu ne tratăm hernia de disc
- Advertisement -

Hernia de disc a coloanei vertebrale este o leziune a țesutului de amortizare și a țesutului conjunctiv dintre vertebre, de obicei cauzată de o încordare excesivă sau de traumatisme ale coloanei vertebrale. Poate duce la dureri de spate, dureri sau senzații în diferite părți ale corpului și dizabilități fizice.

Durerea în brațe, precum și în gât este de obicei primul semn că rădăcinile nervoase sunt iritate de o problemă la gât.

Simptome precum amorțeală, furnicături și în special slăbiciune în mușchii brațelor sunt semne de avertizare că problema dumneavoastră poate fi mai gravă. Slăbiciune în brațe este un semn clar că ar trebui să consultați un medic pentru durerea de gât.

Diagnosticul unei hernie de disc începe cu un examen fizic complet al gâtului, brațelor și extremităților inferioare. Medicul dumneavoastră vă va examina gâtul pentru flexibilitate, amplitudine de mișcare și semne care sugerează că rădăcinile nervoase sau măduva spinării sunt afectate de o hernie de disc.

Vi se poate cere să completați o diagramă care vă întreabă unde apar simptomele dvs. de durere, amorțeală, furnicături și slăbiciune. Pot fi comandate radiografii sau imagistica prin rezonanță magnetică (RMN).

Mulți oameni trăiesc cu dureri de spate sperând că va dispărea sau încercând să o trateze cu remedii de la domiciliu care pot oferi o ușurare temporară, dar apoi durerea începe din nou. Durerea de spate poate fi un simptom al ceva la fel de benign precum statul într-o poziție inconfortabilă pentru o perioadă lungă de timp, dar poate fi și un semn că se întâmplă ceva mai grav.

Uneori, a trăi cu dureri de spate poate însemna de fapt că permiți ceva grav, cum ar fi o hernie de disc, să nu fie tratată. Dar dacă nu ați căutat imediat un tratament pentru durerile de spate, există încă opțiuni de tratament pentru herniile de disc întârziate, netratate. Iată câteva semne prin care poate doriți să căutați diagnostic și tratament de la un specialist în coloană vertebrală mai devreme decât mai târziu:

Creșterea durerii

O hernie de disc cauzată de o rănire bruscă este uneori considerată o leziune ascunsă, deoarece poate dura ceva timp până când organismul dumneavoastră simte durerea. De exemplu, impactul sau zguduirea bruscă a corpului într-un accident de mașină poate duce la o durere de spate, care s-ar putea să vă așteptați să dispară după câteva zile. Dar atunci când durerea crește, mai ales localizată într-o anumită zonă a coloanei vertebrale, atunci doriți să vă întâlniți cu un specialist în coloana vertebrală pentru a diagnostica sau a exclude o hernie de disc.

Durere în zone noi

Dacă durerea de spate este de fapt un simptom al unei hernii de disc, atunci s-ar putea să observați că după câteva zile sau chiar o săptămână durerea poate radia în alte zone. O hernie de disc ar putea apăsa pe un nerv, provocând o senzație de furnicături sau amorțeală la una dintre extremități. De asemenea, este posibil să aveți slăbiciune sau oboseală în mușchii afectați. Herniile de disc sunt frecvente în partea inferioară a spatelui și, atunci când nu sunt tratate, pot începe să afecteze mușchii și semnalele nervoase către partea inferioară a corpului, picioarelor și picioarelor.

Durerea cronică

Dacă aveți dureri de spate de săptămâni sau chiar luni, este posibil să dezvoltați dureri cronice din cauza unei leziuni netratate, cum ar fi o hernie de disc. Când nu sunt tratate, pot apărea complicații și puteți începe să observați un impact mai semnificativ asupra restului corpului împreună cu durerea constantă. Durerea acută care apare cu o hernie de disc poate trece la durere cronică dacă nu se rezolvă leziunea. Durerea cronică poate deveni, de asemenea, o a doua afecțiune care necesită tratament.

Leziuni ale țesuturilor moi

Hernia de disc este un tip de leziune a țesuturilor moi, deoarece discul este considerat țesut moale. Când discul alunecă din loc, un specialist al coloanei vertebrale poate ajuta la realinierea discului. Cu toate acestea, în cazul unei rupturi, discul nu are capacitatea de a se regenera și acesta este considerat țesut moale deteriorat. În funcție de severitatea leziunii, este posibil ca hernia de disc să fie tratată chirurgical pentru a restabili funcționarea corespunzătoare a zonei.

Leziuni ale nervilor

O afecțiune mai gravă cauzată de o hernie de disc poate fi afectarea nervilor. Coloana vertebrală găzduiește sistemul nervos care comunică cu restul corpului printr-o conexiune complexă de nervi, iar atunci când coloana vertebrală sau țesuturile sale conjunctive sunt deteriorate, sistemul nervos poate fi afectat. Atunci când o hernie de disc exercită o presiune semnificativă asupra unui nerv, aceasta poate duce la leziuni semnificative prin întreruperea impulsurilor nervoase. Nervii comprimați pot duce la afecțiuni semnificative, inclusiv pierderea senzației la extremitățile inferioare sau chiar pierderea controlului intestinului.

Cu cât solicitați mai devreme tratament medical pentru o hernie de disc, cu atât este mai probabil ca specialistul dumneavoastră de coloană vertebrală să vă ofere opțiuni de tratament nechirurgical. La prima vizită, medicul dumneavoastră va dori să obțină o imagine clară a zonei afectate printr-o varietate de instrumente de diagnosticare imagistică, cum ar fi raze X și scanări CT. O radiografie va oferi specialistului dumneavoastră coloanei vertebrale o mai bună înțelegere a oricărei leziuni ale coloanei vertebrale, în timp ce o scanare CT va identifica orice leziuni ale țesuturilor moi, în plus față de afectarea coloanei vertebrale.

O hernie de disc la cervicală poate provoca dureri de gât, dureri radiante ale brațului, dureri de umăr și amorțeală sau furnicături în braț sau mână. Calitatea și tipul durerii pot varia de la surdă, dureroasă și dificil de localizat la ascuțită, arzătoare și ușor de identificat.

Dacă aveți dureri de spate care au început să iradieze în partea inferioară a corpului, picioare și picioare sau care iradiază în umeri, brațe și mâini, contactați un specialist în coloană vertebrală cât mai curând posibil. Rețineți că un astfel de specialist este mai ușor de găsit decât dacă ați căuta injecții la domiciliu București. În funcție de locația și severitatea unei hernie de disc, medicul dumneavoastră va dori probabil să înceapă cu o abordare mai conservatoare a tratamentului, de la îngrijire la domiciliu până la intervenții ușoare de tratament de la un specialist al coloanei vertebrale, chiropractician și chiar terapeut fizic.

Alte titluri