vineri, decembrie 1, 2023

Cum a fost inventat aerul condiționat

Condiționarea aerului este procesul de îndepărtare a...

Modul corect pentru a-ți spăla părul

Spălatul pe cap nu e chiar așa...

Ce sunt scannerele intraorale și de ce sunt mai bune decât mulajele de ghips

De stiutCe sunt scannerele intraorale și de ce sunt mai bune decât mulajele de ghips
- Advertisement -

Un scaner intraoral este un dispozitiv care este utilizat pentru a capta o impresie optică directă a dinților. Scanerul proiectează o sursă de lumină pe zona de scanat. Imaginile sunt capturate de senzori de imagine și sunt procesate de un software de scanare, care produce apoi un model de suprafață 3D.

Amprenta este capturată cu ajutorul unui scaner intraoral care este introdus în gura pacientului și deplasat peste suprafața dinților. Va exista un monitor lângă scaun pentru a afișa imaginea pe măsură ce este capturată.

Este nevoie de aproximativ un minut și jumătate pentru a capta o impresie digitală a dinților pregătiți. O impresie a dinților din arcul opus durează doar 45 de secunde.
Pe măsură ce medicul examinează imaginea în timp real, el o poate mări și manipula pentru detalii îmbunătățite.

Avantaje

Avantajele actualizării la un flux de lucru digital depășesc dezavantajele. Unele dintre avantajele pe care impresiile digitale le pot aduce includ:

Mai puțin disconfort al pacientului. Amprentele tradiționale provoacă disconfort pacienților din cauza materialelor și tăvilor de amprente care sunt utilizate. Impresiile digitale reduc disconfortul prin eliminarea nevoii de materiale și tăvi de imprimare.

Eficiență sporită. Gata cu turnarea și obținerea de modele fizice de ipsos. Trebuie doar să trimiteți prin e-mail modelul virtual 3D al pacientului la laborator, fără a fi nevoie să livrați nimic prin poștă. Faci restaurări în aceeași zi la cabinetul tău? Cu impresiile digitale, imaginile sunt importate direct în software-ul dvs. de proiectare (proiectare asistată de computer) și, după finalizarea proiectării, sunt transferate în software-ul de fabricație (fabricație asistată de computer) și introduse în mașină de frezat.

Proceduri simplificate pentru clinician. În cazuri complexe, dacă clinicianul nu este mulțumit de impresie, acesta poate șterge și recapta impresia fără a fi nevoie să repete întreaga procedură.

Economii financiare. Eliminarea materialelor convenționale pentru amprente se traduce prin economii directe și costuri reduse ale consumabilelor.

O comunicare mai bună. Clinicianul și tehnicianul dentar pot discuta calitatea impresiei în timp real. Dacă tehnicianul dentar consideră că impresia este de calitate scăzută, clinicianul poate face o altă impresie fără a trebui să cheme pacientul înapoi pentru a doua întâlnire. Pacienții se simt, de asemenea, mai implicați în tratamentul lor și pot avea un dialog deschis cu medicul lor. În plus, pacienții sunt interesați de tehnologie și o menționează prietenilor și familiei.

Dezavantaje

Reticențe tehnologice. Clinicienilor cu pasiune pentru tehnologie și computere le va fi foarte ușor să adopte scanere intraorale în cabinetul lor. Clinicienii cu mai puțină experiență și pasiuni pentru inovațiile tehnologice ar putea găsi mai grele utilizarea dispozitivului și a software-ului aferent.

Dificultate în detectarea liniilor profunde de margine ale dinților pregătiți. Poate fi dificil ca lumina să detecteze corect marginile. Probleme pot apărea și în caz de sângerare, deoarece sângele poate ascunde marginile protetice. În ciuda acestui fapt, cu atenția, viteza și strategia adecvate pentru evidențierea liniei de pregătire și evitarea sângerării, este posibil ca medicul să detecteze o impresie digitală bună chiar și în contexte dificile.

Amprente digitale sau convenționale?

Amprentele convenționale implică mai multe materiale și ocazional mai mulți pași. Este ușor să se producă erori pe parcursul pașilor implicați, fie de la elementul uman, fie de la defectele materiale.

Clinicienii se bazează pe evaluări vizuale pentru a determina dacă amprentele sunt gata de expediere la laborator. Dacă sunt identificate greșeli, clinicianul va trebui să ia o altă amprentă, ceea ce înseamnă că pacientul va trebui să fie supus din nou procedurii, rezultând un inconvenient mai mare și o întâlnire mai lungă, precum și timp pierdut și un cost suplimentar pentru clinician.

Nu în ultimul rând, majoritatea pacienților oricum sunt speriați de endomotor, nu mai e nevoie să știe și că vor trebui să suporte și chinurile operațiunii de amprentare.

Cu un scanner intraoral, scanările suplimentare pot fi stratificate pe modelul virtual original pentru o reprezentare vizuală îmbunătățită. Cu cât sunt adăugate mai multe scanări la model, cu atât este mai precis modelul virtual.

Alte titluri