Ce trebuie să faceți pentru ca parfumul dvs. să dureze mai mult

Parfumurile au patru niveluri diferite de concentrare, de la cel mai scăzut la cel mai puternic. Aceste niveluri determină cât de mult va dura un miros pe parcursul zilei. Țineți cont de acest lucru atunci când faceți achiziția, deoarece parfumurile vă vor spune adesea nivelul de concentrare pe sticlă. Cel mai adesea, cu cât concentrația este mai mare, cu atât prețul este mai mare. Cele patru tipuri de concentrare sunt:

  • Eau De Cologne – Aceasta are cea mai scăzută concentrație. Mirosul poate persista maxim 2 ore. Este alcătuit din ulei 5% amestecat cu alcool și apă.
  • Apă de toaletă – Încă o formă diluată de parfum, dar este mai puternică decât colonia. Are o concentrație mai mare de 8% și poate dura până la 4 ore.
  • Eau De Parfum – Mai puternic decât ultimele două niveluri. Durează până la cel puțin 6 ore și are cu 18% mai multă concentrație de ulei și alcool.
  • Parfum – Acesta este doar etichetat Parfum. Are cel mai mare nivel de concentrație de până la 30% și poate persista pe tot parcursul zilei.

Dinncolo de aceste patru niveluri de concentrare, există o sumedenie de trucuri care pot fi puse în practică pentru ca parfumul cu care te-ai dat dimineață să dureze până seara, chiar dacă nu are cea mai ridicată concentrație.

Pentru ca parfumul să dureze mai mult și mai luminos, aplică-l imediat după duș sau baie. Asigură-te că pielea ta este deja uscată și abia apoi pulverizează parfumul.

Dacă doriți să vă faceți parfumul să reziste și mai mult, aplicați parfumul după hidratarea pielii. Puteți folosi o cremă sau o loțiune de corp fără parfum, cu același parfum, ca și parfumul dvs., dacă aveți unul. Pielea bine hidratată păstrează mai bine parfumul.

Dacă aveți pielea prea uscată, aplicați puțin vaselin în punctele pulsului înainte de a pulveriza parfumul. Îți va face parfumul să dureze mai mult, deoarece pielea grasă păstrează mai bine parfumul parfumului.

Dacă vă întrebați unde să aplicați parfumul, răspunsul este punctele de puls. Acestea sunt punctele în care arterele sunt cel mai aproape de suprafața pielii și unde vă puteți simți bătăile inimii. Punctele pulsului sunt numite și puncte calde. Și ajută parfumul să sune mai luminos și mai puternic. Există câteva puncte de puls: pe încheieturi, pe gâtul dintre clavicule, în spatele urechilor, pe pliul coatelor, în spatele genunchilor. Puteți aplica parfumul și pe glezne, gambe, decolteu și buric. Punctele tale de puls sunt cel mai bun loc pentru a aplica parfum.

După ce ați pulverizat parfumul pe încheieturi, nu le frecați deoarece frecarea face ca notele de vârf să dispară mai repede. În schimb, pulverizează parfumul în punctele alese și lasă-l să se usuce pe piele. În timp ce pulverizați parfumul, țineți flaconul la 12-15 cm de piele ca să nu ajungă picăturile mari de parfum pe pielea ta.

Părul păstrează parfumul chiar mai mult decât pielea. Puteți aplica o cantitate mică de spray de parfum pe păr, sau mai bine pe peria de păr, deoarece alcoolul din parfumuri vă poate deteriora părul și îl poate usca. Rețineți: aplicați parfumul numai pe părul proaspăt spălat, deoarece uleiurile naturale ale părului dvs. pot afecta parfumul parfumului. Există, de asemenea, o mulțime de parfumuri pentru păr, care nu dăunează părului.

Stropiți parfumul direct pe piele, nu pe haine, deoarece parfumul poate lăsa unele pete. Asigură-te că parfumul tău se usucă pe piele și abia apoi îmbracă hainele. Îți poți aplica parfumul și pe punctele pulsului, care nu sunt acoperite cu hainele tale. Hainele tale pot păstra parfumul pentru o perioadă foarte lungă de timp. Desigur, dacă doriți, o puteți face pe propriul risc. Dar este mai bine să evitați pulverizarea parfumului pe haine.

Ca ultimă soluție, puteți să pulverizați parfumul pe eșarfă. Va crea o aură parfumată suplimentară în jurul tău.

Dacă aveți apă de colonie sau apă de toaletă ușoară și revigorantă, faceți 3-4 pulverizări fără nicio grijă. Dar dacă aveți o apă de parfum sau un parfum intens și greu, faceți 1-2 pulverizări.

Chiar și cele mai bune parfumuri pentru femei dacă sunt prea grele pot provoca dureri de cap nu numai altor persoane, ci și ție. Dacă nu vrei ca parfumul tău preferat să devină cel mai mare dușman al tău sau te întrebi cum să porți parfumul subtil, răspunsul este și 1-2 spray-uri. Dacă doriți să obțineți un miros ușor și nu intens, puteți încerca și spray-urile de corp sau spray-urile parfumate. Acestea sunt spray-uri cu concentrația scăzută de compoziție de parfum.

Nu vă faceți griji dacă ați aplicat prea mult parfum. Îl poți îndepărta cu ușurință folosind șervețele de machiaj sau orice alte șervețele cu alcool. Apoi îți poți reaplica parfumul în cantitatea potrivită.

Alegeți un parfum în funcție de obiectivul dvs. Dacă ai nevoie de un parfum de purtat la serviciu sau doar pe tot parcursul zilei, alege ceva ușor și nu prea saturat. Dar dacă doriți să găsiți parfumul pentru ieșiri, nu ezitați să alegeți ceva mai profund, mai cald și mai senzual.

Același lucru se poate spune despre alegerea parfumului potrivit pentru un anumit sezon. Parfumurile grele și intense nu sunt prea potrivite pentru vara, dar te vor încălzi în cele mai reci zile de iarnă.

Desigur, nu sunt toate sfaturile despre parfumuri, dar rândurile de mai sus sunt un bun punct de plecare. Așadar, succes cu alegerea parfumului potrivit și nu uita că ai nevoie și de un bun lac de unghii.