13.9 C
Bacău
miercuri, mai 31, 2023

Ce trebuie să faci dacă nu mai vrei să plătește mereu pentru schimbatul cartușelor la imprimantă

De stiutCe trebuie să faci dacă nu mai vrei să plătește mereu pentru schimbatul cartușelor la imprimantă
- Advertisement -

Cine a avut o imprimanta pe mână știe că cea mai mare spaimă este cea referitoare la momentul în care se termină cartușul cu cerneală. Chiar când ai mai mare nevoie să scoți ceva la imprimantă, atunci se termină cerneala! Și nu doar atât, dar cartușele sunt scumpe și chiar dacă reușești să le refolosești, nu ai garanția că o să funcționeze la fel sau prea mult.

Unii producători de imprimante și-au dat seama de această problemă și asa a aparut CISS – continuous ink supply system (sistemul de alimentare continuă cu cerneală).

CISS este o metodă de livrare a unui volum mare de cerneală lichidă către un cap de imprimare cu jet de cerneală relativ mic. Multe imprimante de afaceri și profesionale, cum ar fi Epson CISS, încorporează un sistem de cerneală continuă în designul lor pentru a crește capacitatea de imprimare.

Unele companii aftermarket construiesc, de asemenea, accesorii de modernizare pentru a converti anumite modele de imprimante de consum în sisteme cu flux continuu. Astfel de sisteme au fost descurajate de majoritatea producătorilor de imprimante, deoarece au fost văzute ca o amenințare la adresa modelului lor de afaceri de a vinde imprimantele în pierdere și de a-și face profit din cartușele de cerneală. Totuși, sistemele CISS au fost bine primite de utilizatori, în special de proprietarii de întreprinderi mici care se bazează pe soluții de tipărire en-gross.

Majoritatea imprimantelor cu costuri reduse plasează rezervoare mici de cerneală direct pe căruciorul cu capetele de imprimare. Aceste rezervoare pot avea volume de lichid extrem de mici, de până la 10 ml, și, în consecință, necesită înlocuire frecventă. De asemenea, trebuie remarcat faptul că fiecare înlocuire a cartușului este de obicei urmată automat de un ciclu de curățare a capului imprimantei pentru a elimina bulele de aer din sistem, reducând și mai mult cantitatea de cerneală utilizabilă. Imprimantele mai scumpe, de calitate business folosesc rezervoare de cerneală din ce în ce mai mari pe capul de imprimare, dar pe măsură ce lățimea platanului și viteza imprimantei cresc, în cele din urmă devine nepractic să aibă rezervoarele integrate cu capetele de imprimare din cauza masei și inerției mari pe care le adaugă volumul lichidului.

Separarea depozitului de cerneală de capul de imprimare poate permite, de asemenea, reumplerea sau înlocuirea rezervorului în timp ce o lucrare de imprimare este în desfășurare. Cu rezervoarele de cerneală situate pe capul de imprimare, înlocuirea necesită de obicei reamorsare și verificări de aliniere care necesită în mod necesar întreruperea oricărei lucrări curente. Rezervoarele de cerneală separate pot fi reumplute sau reamorsate fără a întrerupe o sarcină de imprimare foarte mare sau costisitoare.

Unele modele cu rezervor pe cărucior, cum ar fi imprimanta Epson, utilizează un sistem de prindere pliabil peste rezervor pentru a-l fixa pe căruciorul de imprimare. Această clemă blochează traseul tubulaturii de la un sistem cu flux continuu care alimentează rezervoarele, iar căruciorul de imprimare ar putea fi necesar să fie modificat prin îndepărtarea clemei, tăierea găurilor în clemă sau instalarea unei cleme deschise.

De obicei, modificările aduse funcționalității unui produs, cum ar fi instalarea unui sistem de cerneală continuă de pe piața de schimb, vor anula garanția producătorului. Unii producători de imprimante afirmă în mod explicit că utilizarea de cerneluri de la terți și/sau a sistemelor de cerneală continuă de pe piața de schimb le va anula garanția produsului.

Alte titluri