luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutCe trebuie să...

Ce trebuie să știm dacă vrem să cultivăm floarea soarelui în grădină

Floarea soarelui este una dintre cele mai mari și mai strălucitoare flori. Cu petale frumoase, galbene aurii, aduc un sentiment de fericire și o pată vibrantă de culoare grădinii. De asemenea, este foarte ușor de cultivat. Descoperită pentru prima dată în jurul anului 3.000 î.Hr., floarea soarelui era o sursă de hrană pentru triburile indienilor americani, recoltată pentru semințe bogate în ulei și nutrienți, care erau adesea măcinate și folosite ca făină pentru coacerea pâinii.

Cultivarea florii-soarelui este o modalitate excelentă de a inspira copiii să se bucure de grădină. Este ușor să-i implici pe copii în entuziasmul de a urmări cât de înaltă crește o floarea soarelui de familie în fiecare zi!

Când cultivați floarea-soarelui, o puteți semăna de la începutul lunii martie până la mijlocul lunii mai, dar acest lucru difera în funcție de soi, așa că verificați întotdeauna pachetul de semințe. Pentru a le oferi cel mai bun început, semințele vor trebui protejate până când vor germina, iar răsadurile au aproximativ 5 cm înălțime; cel mai bine este să faceți acest lucru în interior pentru a evita orice daune cauzate de îngheț.

Floarea soarelui are nevoie de soare; cel puțin 6-8 ore de lumina directă a soarelui pe zi. Alegeți o locație bine drenată și pregătiți-vă solul. Floarea soarelui epuizează solul mai mult decât alte culturi – mai ales dacă o cultivați pentru a ajunge la o înălțime mare, astfel încât aportul de nutrienți trebuie să fie completat în fiecare sezon.

În funcție de solul dvs., este posibil să doriți să adăugați, pe lângă gunoiul de grajd compostat și un îngrășământ organic echilibrat cu eliberare lentă, care conține urme de minerale.

Pentru a crește cele mai mari floarea-soarelui, este esențial să începeți cu semințele direct în grădină, decât să le semănați în ghivece de orice fel. Acest lucru se datorează faptului că floarea-soarelui are rădăcini pivotante lungi care cresc rapid. În special ghivecele de turbă se usucă adesea și blochează creșterea rădăcinilor. În ciuda celor mai bune intenții ale multor grădinari, transplantarea este adesea amânată – așa că e mai bine să semănați în pământ.

Distanța ideală în rânduri pentru floarea-soarelui gigant cu semințe mari este de 50cm. Dacă însămânțezi mai aproape, s-ar putea să obții tulpini mai înalte, dar capete mai mici. Dacă semănati mai departe, capul semințelor poate fi mai mare, dar poate prea greu pentru tulpină.

Pentru a semăna, udați solul și depuneți semințele la 3 cm adâncime, în cuiburi de 6-8. Dacă solul este menținut umed, răsadurile vor apărea în 5-10 zile. Când plantele cresc până la 10 cm, păstrați cele mai viguroase 3 sau 4. Când au 30 cm înălțime, lăsați două, iar când ajung la 60 cm înălțime, selectează cel mai bun și mai viguros candidat. Scopul acestei metode de rărire treptată este să vă asigurați că rămâneți cu cel puțin un răsad bun în cazul în care prădătorii îi distrug pe oricare dintre ceilalți. Amintiți-vă, este esențial să răriți la cel mai bun răsad unic dacă doriți floarea-soarelui gigant. Lăsând chiar și mai multe puieți să crească prea aproape unul de altul, te va împiedica să crești un gigant în grădina ta.

Aveți grijă mare la dăunători dar și la plantele parazite. Uitați-vă, în special, după teisor si lupoaie floarea soarelui, care necesită o atenție deosebită.

Hrăniți des și udați în mod regulat. În timp ce planta este mică, udați în jurul zonei rădăcinii, la aproximativ 15-20 cm de plantă, cu aproximativ 8 litri de soluție de îngrășământ lichid diluată corespunzător pe săptămână. Pentru plante mai mari, răzuiți un șanț mic în formă de gogoașă de aproximativ 50 cm în jurul plantei și aproximativ 10 cm adâncime. Se îngrășământ diluat corespunzător în șanț în fiecare săptămână. Rădăcinile de floarea soarelui pot crește până la 120 cm sub suprafața solului. Evitați să turnați îngrășământ direct pe tulpini, deoarece acest lucru le poate face să putrezească.

O altă metodă de hrănire pentru plantele mai mari este de a face mai multe găuri prin introducerea unui țăruș de oțel în pământ la aproximativ 100-120 cm adâncime și la aproximativ 45 cm de plantă. Umpleți găurile cu îngrășământ lichid diluat corespunzător.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...