sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateSanatateCe trebuie să...

Ce trebuie să știm despre artrita reumatoidă

Artrita reumatoidă este o tulburare inflamatorie cronică care poate afecta mai mult decât articulațiile. La unii oameni, afecțiunea poate afecta o mare varietate de sisteme ale corpului, inclusiv pielea, ochii, plămânii, inima și vasele de sânge. Boala apare atunci când sistemul imunitar atacă în mod greșit țesuturile propriului corp.

Spre deosebire de deteriorarea cauzată de uzură a osteoartritei, artrita reumatoidă afectează căptușeala articulațiilor, provocând o umflare dureroasă care poate duce în cele din urmă la eroziunea osoasă și deformarea articulațiilor. Inflamația asociată cu artrita reumatoidă este cea care poate deteriora și alte părți ale corpului. În timp ce noile tipuri de medicamente au îmbunătățit dramatic opțiunile de tratament, artrita reumatoidă severă poate provoca în continuare dizabilități fizice.

Semnele și simptomele artritei reumatoide pot include:

* Articulații delicate, calde, umflate
* Rigiditate articulară care este de obicei mai gravă dimineața și după inactivitate
* Oboseală, febră și pierderea poftei de mâncare

Artrita reumatoidă timpurie tinde să afecteze mai întâi articulațiile mai mici – în special articulațiile care îți atașează degetele la mâini și degetele de la picioare la picioare.

Pe măsură ce boala progresează, simptomele se răspândesc adesea la încheieturi, genunchi, glezne, coate, șolduri și umeri. În majoritatea cazurilor, simptomele apar în aceleași articulații de pe ambele părți ale corpului.

Aproximativ 40% dintre persoanele care suferă de poliartrită reumatoidă prezintă, de asemenea, semne și simptome care nu implică articulațiile.

Semnele și simptomele artritei reumatoide pot varia în severitate și chiar pot veni și pleca. Perioadele de activitate crescută a bolii, numite erupții, alternează cu perioadele de remisie relativă – când umflarea și durerea se estompează sau dispar. În timp, artrita reumatoidă poate provoca deformarea articulațiilor și deplasarea din loc.

Programați-vă o întâlnire cu medicul dumneavoastră dacă aveți disconfort persistent și umflături la nivelul articulațiilor.

Artrita reumatoidă nu trebuie confundată cu Guta, care este o formă de artrită, caracterizată prin episoade dureroase secundare inflamației articulațiilor. Guta este caracterizată prin durere, edem, roșeață și căldură locală (inflamație) precum și prin impotența funcțională a articulației. De vină pentru apaiția bolii este acidul uric care se acumulează în sânge și țesuturi.

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...