joi, noiembrie 30, 2023

Tot ce trebuie să știi dacă vrei să-ți vinzi mașina

Până acum vreo 10-15 ani, ca să-ți...

Ce știm despre lansete. Și nu e o poveste pescărească!

O lansetă de pescuit este o tijă...

Marker, liner, koki… Ce sunt și la ce folosesc

Marker pen, fine liner, marking pen, felt-tip...

Ce trebuie să știm despre o yală electromagnetică

De stiutCe trebuie să știm despre o yală electromagnetică
- Advertisement -

O yală magnetică este un dispozitiv de blocare care constă dintr-un electromagnet și o placă de armătură. Din motive de siguranță, încuietorile electrice sunt proiectate pentru a funcționa în unul din cele două moduri:
Fail-safe – pentru a proteja oamenii: Încuietoarea este eliberată dacă se întrerupe curentul.

Fail-secure (cunoscut și sub numele de non-safe) – pentru a proteja proprietatea: Încuietoarea rămâne închisă dacă se întrerupe curentul.

Principiul din spatele unei yale electromagnetice este utilizarea electromagnetismului pentru a bloca o ușă atunci când este alimentată. Forța de menținere trebuie să fie coliniară cu sarcina, iar placa de blocare și armătura trebuie să fie față în față pentru a obține o funcționare optimă.

O yala electromagnetica “fail safe” necesită ca alimentarea să rămână blocată și de obicei nu este potrivită pentru aplicații de înaltă securitate, deoarece este posibilă dezactivarea blocării prin întreruperea sursei de alimentare. În ciuda acestui fapt, prin adăugarea unui senzor de legătură magnetică la blocare și prin utilizarea unei surse de alimentare care include o baterie de rezervă, pot fi implementate unele aplicații specializate de securitate. Încuietorile electromagnetice sunt potrivite pentru utilizarea pe ușile de ieșire de urgență care au aplicații de siguranță la incendiu, deoarece nu au piese mobile și, prin urmare, sunt mai puțin susceptibile de a se defecta decât alte tipuri de încuietori electrice.

Rezistența încuietorilor magnetice de astăzi se compară bine cu cea a încuietorilor ușilor convenționale iar funcționarea lor costă mai puțin față de cât costă funcționarea becurilor convenționale.

Încuietorile magnetice fac aproape întotdeauna parte dintr-un sistem electronic complet de securitate. Un astfel de sistem poate consta pur și simplu dintr-un cititor de chei atașat sau poate fi mai complex, implicând conectarea la un computer central care monitorizează securitatea clădirii. Oricare ar fi alegerea sistemului de blocare, siguranța la incendiu este un aspect important.

Încuietorile magnetice au o serie de avantaje față de încuietorile convenționale. De exemplu, durabilitatea și funcționarea rapidă a acestora le pot face valoroase într-o clădire de birouri cu trafic intens în care este necesară autentificarea electronică. Pot fi folosite în paralel cu sisteme de video-interfoane.

Alte titluri