joi 25 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutCe trebuie să...

Ce trebuie să știm despre o yală electromagnetică

O yală magnetică este un dispozitiv de blocare care constă dintr-un electromagnet și o placă de armătură. Din motive de siguranță, încuietorile electrice sunt proiectate pentru a funcționa în unul din cele două moduri:
Fail-safe – pentru a proteja oamenii: Încuietoarea este eliberată dacă se întrerupe curentul.

Fail-secure (cunoscut și sub numele de non-safe) – pentru a proteja proprietatea: Încuietoarea rămâne închisă dacă se întrerupe curentul.

Principiul din spatele unei yale electromagnetice este utilizarea electromagnetismului pentru a bloca o ușă atunci când este alimentată. Forța de menținere trebuie să fie coliniară cu sarcina, iar placa de blocare și armătura trebuie să fie față în față pentru a obține o funcționare optimă.

O yala electromagnetica “fail safe” necesită ca alimentarea să rămână blocată și de obicei nu este potrivită pentru aplicații de înaltă securitate, deoarece este posibilă dezactivarea blocării prin întreruperea sursei de alimentare. În ciuda acestui fapt, prin adăugarea unui senzor de legătură magnetică la blocare și prin utilizarea unei surse de alimentare care include o baterie de rezervă, pot fi implementate unele aplicații specializate de securitate. Încuietorile electromagnetice sunt potrivite pentru utilizarea pe ușile de ieșire de urgență care au aplicații de siguranță la incendiu, deoarece nu au piese mobile și, prin urmare, sunt mai puțin susceptibile de a se defecta decât alte tipuri de încuietori electrice.

Rezistența încuietorilor magnetice de astăzi se compară bine cu cea a încuietorilor ușilor convenționale iar funcționarea lor costă mai puțin față de cât costă funcționarea becurilor convenționale.

Încuietorile magnetice fac aproape întotdeauna parte dintr-un sistem electronic complet de securitate. Un astfel de sistem poate consta pur și simplu dintr-un cititor de chei atașat sau poate fi mai complex, implicând conectarea la un computer central care monitorizează securitatea clădirii. Oricare ar fi alegerea sistemului de blocare, siguranța la incendiu este un aspect important.

Încuietorile magnetice au o serie de avantaje față de încuietorile convenționale. De exemplu, durabilitatea și funcționarea rapidă a acestora le pot face valoroase într-o clădire de birouri cu trafic intens în care este necesară autentificarea electronică. Pot fi folosite în paralel cu sisteme de video-interfoane.

De citit!

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...