duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutCe trebuie să...

Ce trebuie să știm despre sărurile de baie

Sărurile de baie sunt minerale solubile, care sunt adăugate în apă pentru a fi utilizate pentru baie. Se spune că sporesc plăcerea unei băi și servesc drept vehicul pentru agenții cosmetici.

S-au dezvoltat săruri de baie care imită proprietățile băilor minerale naturale sau ale izvoarelor termale. Unele săruri de baie conțin glicerină, astfel încât produsul va acționa ca un emolient, umectant sau lubrifiant. Adesea sunt adăugate parfumuri și coloranți.

Substanțele etichetate ca săruri de baie includ sulfat de magneziu (săruri Epsom), clorură de sodiu (sare de masă), bicarbonat de sodiu, hexametafosfat de sodiu, sesquicarbonat de sodiu (hidrogendicarbonat de trisodiu), borax și citrat de sodiu. Glicerina este un alt ingredient comun în sărurile de baie. În funcție de proprietățile lor, aditivii pot fi clasificați ca emolienți, umectanți sau lubrifianți atunci când sunt utilizați în produsele cu săruri de baie.

Parfumurile și coloranții sunt adesea adăugați la sărurile de baie; de fapt, un scop al sărurilor este ca vehicul pentru a extinde parfumurile care sunt altfel prea puternice pentru o utilizare convenabilă. Dealtfel baza de parfum se folosește la o mulțime de produse, de la săpunuri la odorizante auto. Alți aditivi obișnuiți la sărurile de baie sunt uleiurile (aglomerând sărurile pentru a forma granule amorfe, produsul fiind numit „margele de baie”), agenți de spumare și agenți efervescenți. Sărurile de baie pot fi ambalate pentru vânzare în cutii sau pungi.

Cea mai timpurie expunere sistematică a diferitelor tipuri de săruri, a utilizărilor lor și a metodelor de extracție a fost publicată în China în jurul anului 2700 î.Hr. Hipocrate și-a încurajat colegii vindecători să folosească apă sărată pentru a vindeca diferite afecțiuni, scufundându-și pacienții în apa de mare.

Unele săruri de baie, cum ar fi fosfații, au o acțiune detergentă care înmoaie pielea caloasă și ajută la exfoliere (curățarea celulelor moarte ale pielii).

Concentrațiile mari de sare de baie măresc densitatea apei și cresc flotabilitatea, ceea ce face corpul să se simtă mai ușor în baie. Concentrații foarte mari de săruri în apă sunt utilizate în multe terapii cu tancuri de izolare. Rezervoarele de izolare sunt băi speciale cu incinte care blochează toată lumina. Cercetătorii au studiat, de asemenea, utilizarea lor în tratarea artritei.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...