sâmbătă 18 ianuarie 2025

.

Cum să devii un...

Da, știu, cititul pare să nu mai fie la modă, ba unii chiar...

 Creditul rapid și creditele...

În fața imprevizibilității vieții, mulți dintre noi se pot confrunta cu situații financiare...

Două laturi ale eleganței...

În lumea parfumeriei de lux, două nume ies în evidență datorită creațiilor lor...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție...

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe...
AcasăDe stiutCe trebuie să...

Ce trebuie să știm despre tractorul cu două roți

Tractorul cu două roți este un termen generic folosit în SUA și în anumite părți ale Europei pentru a desemna un tractor cu o singură axă, autopropulsat, care poate trage și alimenta diverse unelte agricole, cum ar fi o remorcă, un cultivator sau grapă, un plug, sau diverse semănători și recoltatoare. Operatorul merge de obicei în spatele acestuia sau călărește utilajul remorcat. Termeni similari sunt aplicați în mod eronat motocultorului; deși acestea poate fi pe roți și/sau autopropulsat, nu este adaptat pentru remorcarea utilajelor.

Tractoarele cu 2 roți sunt propulsate în mod normal de motoare pe benzină sau diesel de 6-12 kW și sunt echipate fie cu anvelope din cauciuc, fie cu roți din oțel. Anvelopele din cauciuc sunt utilizate în mod obișnuit pentru arat și transport pe uscat. Roțile metalice sunt necesare pentru toate lucrările umede. Majoritatea mărcilor de tractoare cu 2 roți încorporează un ambreiaj de antrenare independent, precum și ambreiaje sau frâne individuale de direcție. Cele mai frecvente sunt trei trepte înainte și una înapoi.

Avantajele tractoarelor cu 2 roți

  • vehicul multifuncțional
  • funcționează în condiții mai grele decât animalele sau oamenii
  • funcționează atât în condiții umede cât și uscate
  • design mecanic destul de simplu

Dezavantaje

  • costul de deținere și operare
  • oboseala operatorului, deși sunt acum disponibile versiuni de rulare.

Un tractor de 9 kW cu doi operatori este capabil să are un hectar într-o zi. În timp ce consumul de combustibil depinde de dimensiunea motorului și de condițiile de lucru. Consumul de combustibil va varia de la 2 la 5 litri pe oră.

Cum alegem tractorul care ne trebuie

Pentru a identifica care tractor cu două roți se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., merită să luați în considerare patru factori: suprafața terenului, uneltele necesare, bugetul dvs. disponibil și spațiul de depozitare disponibil.

Suprafața terenului: dimensiunea terenului dumneavoastră determină cât de puternică trebuie să fie mașina dumneavoastră.

Uneltele necesare: lucrările pe care le va efectua tractorul dumneavoastră cu două roți și, prin urmare, uneltele pe care trebuie să le instalați pentru a face acele lucrări, determină puterea și greutatea pe care ar trebui să le aibă tractorul dumneavoastră cu două roți.

Buget disponibil: Acesta este, fără îndoială, unul dintre primele lucruri de care ar trebui să țineți cont.

Spațiul de depozitare disponibil: acesta este unul dintre cei mai importanți factori, dar și cel mai trecut cu vederea. Tractorul dumneavoastră cu două roți și instrumentele însoțitoare trebuie depozitate într-un adăpost protejat, ceea ce va prelungi durata de viață a vehiculului și va menține performanța acestuia.

Concluzie

Tractoarele cu două roți sunt adesea folosite pentru a sparge solul, ca un motocultor. Dar, în comparație cu motocultoarele, acestea sunt unelte foarte versatile: în timp ce un motocultor are freze fixe, un tractor cu două roți poate fi echipat cu diverse unelte, ceea ce îl face un instrument cu numeroase aplicații. Aceste unelte includ rotoare, pluguri, plivitori și grapă rotativă pentru prelucrarea solului; mașini de tuns iarba, bare de tăiere și mașini de tuns cu disc pentru întreținerea gazonului și a grădinii; motopompă apă și, în sfârșit, mini presa de balotat rotund și semănătoare automate. Pe scurt, un tractor cu două roți bun poate efectua un număr nesfârșit de lucrări.

De citit!

O nouă lucrare de protecție împotriva inundațiilor, finalizată în comuna Agăș, județul Bacău

Administrația Națională Apele Române (ANAR) a anunțat miercuri recepționarea unei noi lucrări de apărare împotriva inundațiilor, realizată în comuna Agăș, județul Bacău, o zonă frecvent afectată de revărsările apelor. Proiectul, care vizează râurile Trotuș și Cotumba, are rolul de...

Idei creative de cadouri pentru Moș Nicolae

Se apropie Moș Nicolae, acel moment magic în care bucuria micilor atenții și gesturile de afecțiune aduc zâmbete pe chipurile celor dragi. Alegerea cadoului perfect poate fi o provocare, dar cu puțină inspirație, acest proces poate deveni chiar plăcut....

Băcăuan reținut pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc...