sâmbătă, septembrie 30, 2023

Ce lucruri ne sunt necesare pentru lucrul la birou

Indiferent dacă lucrați într-o clădire de birouri...

Cum să vă îmbrăcați pentru schi și snowboard

Cel mai important lucru de reținut este...

Ce trebuie să știți despre plantele de apartament

De stiutCe trebuie să știți despre plantele de apartament
- Advertisement -

Am crescut într-un apartament plin cu plante. Cea mai mare era o iederă uriașă care, cu ghiveciul într-un colț al sufrageriei, se urcase pe pereți și de acolo, pe pereții camerei, într-o parte și în alta, până formase un cerc verde pe tavan. Din păcate, când ne-am mutat, planta a trebuit să fie abandonată. Iar noi am respirat ușurați, și la propriu, și la figurat la câte frunze trebuiau șterse de praf…

Dar se spune că plantele dintr-un apartament îmbunătătesc starea de spirit și a ajuta la curățarea aerului. Deși s-ar putea să credeți că aveți nevoie de un spațiu mare pentru cultivarea plantelor de apartament, nimic nu poate fi mai departe de adevăr. La fel ca și casele și corpurile noastre, plantele de apartament vin în toate formele și dimensiunile. Dar oamenii care locuiesc în apartamente, apartamente, apartamente sau alte locuințe strânse trebuie să se gândească puțin mai bine la ce plante de apartament sunt cele mai bune pentru ei. Din fericire, există o serie întreagă de plante de apartament perfecte chiar și pentru cea mai mică casă.

Un cuvânt pentru înțelepți pentru locuitorii de apartamente: nu mergeți doar la IKEA și cumpărați orice plantă vă place. În schimb, luați în calcul cu atenție cât de mare va crește planta, necesitatea luminii sale și câtă îngrijire necesită. Pentru a avea șanse mai mari de aveți grijă să alegeți cel mai bun soi pentru dvs. Când căutați o plantă pentru apartamentul dvs., iată câteva lucruri de care să aveți în vedere.

Plantele de apartament sunt relativ ușor de întreținut, ceea ce înseamnă că nu necesită multă îngrijire în afară de udare și doza ocazională de îngrășământ.

Plantele de apartament pentru apartamente își revin repede dacă uitați să le udați.

Plantele de interior pentru apartamentele mici nu lasă frunze care să facă dezordine.

Plantele de apartament sunt de lungă durată.

Plantele pentru apartamente nu produc flori cu un parfum greu și copleșitor.

Plantele de apartament pentru spații mici sunt destul de flexibile în ceea ce privește nevoile lor de lumină.

Cele mai bune plante pentru apartamente sunt de obicei de dimensiuni mai mici.

Plantele de apartament bune sunt atractive și unice.

Alegerea plantelor potrivite pentru apartamentul dvs. este primul loc de pornire. Dacă aveți un amestec de camere însorite și întunecate, asigurați-vă că alegeți o plantă adecvată pentru fiecare spațiu. Când faceți cumpărături, acordați atenție etichetei care vine cu fiecare plantă – vă va spune exact câtă lumină solară are nevoie planta.

Este adevărat că majoritatea plantelor adoră soarele, dar există câteva care prosperă în condiții mai slabe.

Într-un apartament trebuie să profitați la maximum de pervazurile ferestrelor. Majoritatea ferestrelor primesc lumina soarelui cel puțin o parte a zilei, făcându-le locul ideal pentru o plantă într-un spațiu altfel destul de întunecat.

Vara puteți pune vase care atârnă de pervazurile ferestrei pentru a spori spațiul chiar în afara ferestrei. Veți obține tot strălucirea de verdeață suplimentară în apartamentul dvs. fără a trebui să sacrificați spațiul interior.
Dacă doriți păstrarea plantelor în interior, faceți o evaluare rapidă a ferestrelor și vedeți dacă puteți schimba ceva pentru a maximiza lumina soarelui. Dacă aveți jaluzele preinstalate care blochează tot soarele, încercați câteva perdele ușor transparente. Puteți avea același nivel de confidențialitate, dar cu lumina soarelui care alimentează mai multe plante.

Mai important pentru plantele dvs. decât lumina solară adecvată este udarea adecvată. Plantele supra-sau sub-udate ajung să moară. Ca și în cazul instrucțiunilor cu lumina soarelui, asigurați-vă că urmați practicile de udare specifice necesare fiecărei plante individuale și adăugați-le în mod corespunzător. Ghivecele din plastic păstrează umezeala, în timp ce ghivecele din teracotă o aspiră. Aflați ce este mai bine pentru planta dvs. specială. Cactușii vor prospera în teracotă, dar în plastic, de exemplu.

Faceți cercetări și identificați cel mai bun loc pentru plante din apartamentul dvs. înainte de a vă aduce noile plante. Este tentant să le aduci acasă și să petreci câteva zile rearanjându-le până găsești pentru fiecare spațiul perfect în casa ta. Însă deplasarea prea mare a plantelor le poate trimite într-o stare de șoc și le poate face să cadă frunzele. Nu le va ucide neapărat, dar le va face tranziția mai dificilă.

Alte titluri