sâmbătă 5 octombrie 2024

.

Trucuri mai puțin cunoscute...

Curățarea bucătăriei poate fi o sarcină laborioasă și consumatoare de timp, dar cu...

Știi cum trebuie să-ți...

Indiferent dacă tocmai ai adoptat un nou cățel sau ai avut câini toată...

Te dor călcâiele dimineața?...

Cei care cred că fasceita plantară este doar un cuvânt greu de pronunțat,...

Rolul vital al asigurărilor...

Într-o lume în continuă schimbare și adesea imprevizibilă, asigurările au evoluat dincolo de...
AcasăDe stiutCe trebuie să...

Ce trebuie să știți despre plitele cu inducție

Există gătitul la soba cu lemne, la mașina cu gaz metan, la reșoul electric și există gătitul la plita de inducție. Acestea funcționează cu electricitate ca și reșourile, dar rămân reci. Plitele cu inducție utilizează radiații electromagnetice pentru a vă încălzi singur vasele de gătit. Deoarece blaturile cu inducție nu încălzesc aerul dintre ele și tigăile dvs., bucătăria ar trebui să fie mai rece și mai puțin poluată.

Cum gătitul prin inducție funcționează folosind electromagnetismul, e nevoie de materiale care să fie afectate de magneți. Metalele feroase, cum ar fi fonta și anumite oțeluri inoxidabile sunt feromagnetice și sunt astfel ideale pentru utilizare la gătit cu inducție. Vasele din aluminiu, cupru și sticlă nu sunt eficiente și unele dintre aceste metale lasă uneori urme pe suprafața dură a plitei, care sunt aproape imposibil de îndepărtat. Cea mai bună modalitate de a determina dacă vasele dvs. funcționează pe plite cu inducție este să le testați cu un magnet. Dacă magnetul se lipește de oală sau tigaie, o puteți folosi pe plita cu inducție.

Într-o plită cu inducție, sub blatul din sticlă ceramică, există bobine de sârmă de cupru. Curentul electric trece prin fir și câmpul magnetic rezultat induce un curent electric în oale și tigăi. Dacă o tigaie cu bază magnetizată este plasată pe plita cu inducție, câmpul magnetic determină încălzirea acesteia. Însă, tigăile nemagnetice puse pe plita cu inducție rămân reci. Deci, ce faceți dacă nu aveți vase de inducție? Folosiți o placă de adaptor cu inducție pentru a păcăli o plită cu inducție.

A găti pe o plită electrică sau cu gaz poate fi dificilă, deoarece încălzirea nu este întotdeauna uniformă. Proiecția electromagnetică a unei plite cu inducție ajunge, însă, uniform pe întreaga suprafață a tigăii, fără pete mai calde sau mai reci, astfel încât nu este nevoie să-i schimbați poziția în timp ce gătiți.

Temperatura este, de asemenea, menținută cu precizie, fără o creștere lentă a căldurii și nu se va schimba până nu o veți modifica dvs. Mâncarea se încălzește rapid.

Acesta este motivul pentru care bucătarii adoră gătitul cu inducție. O oală mare cu apă pentru spaghete fierbe în cinci minute. Frumusețea gătitului cu inducție este că, dacă descoperi că trebuie să faci ceva fierbinte rapid, este ușor de făcut.

Pur și simplu ridicați puțin setările de temperatură. Așadar, dacă vă găndiți la o noua amenajare bucătărie, puteți include o plită cu inducție pe listă.

Curățarea unei plite inducție este destul de simplă și simplă – un spray simplu cu detergentul preferat și ștergerea ar trebui să fie suficient.

  • Nu aruncați obiecte grele pe blatul de inducție – suprafața din sticlă / ceramică este dură, dar se poate sparge.
  • Asigurați-vă că vasele pe care le folosiți sunt netede și cu fund plat. Nu ar trebui să aveți nevoie să glisați prea mult vasele pe inducție, iar suprafețele inegale pot lăsa zgârieturi.
  • Nu utilizați plita ca blat de tocat.
  • Feriți obiectele magnetice de pe suprafața plitei. Aici intră tacâmurile (imaginați-vă că veți ridica o furculiță pentru a descoperi că brusc este FOARTE FIERBINTE), anumite folii de bucătărie, cardurile de credit cu benzi magnetice și telefoanele mobile.
  • Curățați scurgerile imediat. Este mai puțin probabil ca alimentele să se prăjească pe o plită cu inducție, dar se poate întâmpla să se ardă din cauza căldurii reziduale și vor fi mult mai greu de curățat mai târziu.
  • Nu utilizați materiale de curățare abrazive.

De citit!

Acțiunea BLOCADA în municipiul Moinești: Peste 50 de autovehicule verificate și sancțiuni în valoare de peste 21.000 de lei

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Moinești, alături de colegii lor din secțiile de poliție rurală arondate, au desfășurat o amplă acțiune de control în municipiu și în comunele limitrofe. Aceasta a avut ca scop prevenirea și combaterea accidentelor rutiere,...

Tusea la copii: cauze, remedii și soluții naturale

Tusea este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate la copii, provocând îngrijorare și stres pentru părinți. De multe ori, părinții se confruntă cu situația în care nu mai scapă de tuse la copii, iar această problemă poate...

“Maradonist” reținut după ce l-a lăsat pe un tânăr fără 750 de lei

 Un tânăr de 22 de ani s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Bacău, unde a reclamat faptul că, în timp ce se afla în faţa unei case de schimb valutar de pe strada Mihai Viteazu din localitate, a fost...