Proiectorul LED este un dispozitiv care utilizează diode emițătoare de lumină pentru a proiecta conținut video pe un ecran plat. Garantează utilizatorilor o calitate superioară a imaginii. În plus, elimină utilizarea lămpilor cu halogen vechi pentru proiectarea conținutului.
La ce se folosesc?
Proiectoarele cu LED pot deveni cel mai bun coleg de birou, permițându-vă să luați acest dispozitiv cu dvs. pentru a pregăti prezentări simulate înainte de a merge la întâlniri. S-ar putea să vă placă pentru prezentări PowerPoint. Exersarea cu proiectorul vă va ajuta să vă construiți încrederea și vă va permite să vă simțiți confortabil atunci când vă prezentați datele în cadrul întâlnirilor.
Lumea se îndreaptă către o lume fără fir. Aceste proiectoare LED fără fir au o cerere mare pe piață datorită naturii lor portabile. Eliminarea cablurilor și a proiectoarelor în cutie în favoarea unor proiectoare mai portabile și mai eficiente le-a făcut extraordinar de populare.
De ce să vă mulțumiți cu un ecran mic când puteți viziona un videoclip pe un ecran mare cu ajutorul proiectoarelor LED? Puteți obține o experiență asemănătoare cu cea de la cinema folosind proiectoare LED.
Proiectoarele LED sunt echipate cu un sistem de operare Android încorporat. Astfel, puteți obține acces la aplicațiile Android de pe dispozitiv: YouTube, Miracast și alte aplicații de streaming video care permit utilizatorilor să transmită în flux conținut video, cum ar fi emisiuni TV, filme etc., sau chiar pentru jocuri.
Tipuri de proiectoare led
Proiectoare LED autonome: Proiectoarele LED autonome sunt dispozitivele care au nevoie de un cablu pentru a-și conecta corpul la un dispozitiv extern pentru proiectarea conținutului. De obicei, cablurile USB și HDMI sunt folosite pentru a îndeplini aceste cerințe. Dispozitivele externe trimit semnale video către proiector care, în schimb, proiectează conținut pe ecran.
Proiectoare LED încorporate: Acestea sunt construite într-un alt dispozitiv electronic. Semnalele video necesare și puterea necesară pentru funcționarea acestuia sunt derivate de la dispozitivul electronic conectat.
Media Player: Playerele media sunt dispozitivele care nu necesită niciun dispozitiv extern pentru a dobândi semnale video. Aceste dispozitive au sloturi pentru carduri de memorie preinstalate. Utilizatorii trebuie doar să introducă un card de memorie extern în aceste sloturi. După inserare, playerul media obține semnal video de intrare de pe cardul de memorie și proiectează conținutul pe ecran. La fel ca și proiectoarele LED încorporate, playerele media nu necesită cabluri pentru funcționarea lor.
Proiectoare LED USB: Sunt dispozitivele care necesită conectarea unui dispozitiv extern la corpul lor folosind un cablu USB. Cablul USB preia inițial semnalele video de intrare necesare și puterea de funcționare de la sisteme externe. Semnalul și puterea derivate sunt utilizate pentru proiectarea conținutului video pe ecran. Aceste dispozitive sunt comparativ mai mici, deoarece nu conțin o baterie încorporată.
Puteți folosi un proiector ca televizor?
Deși un proiector poate înlocui cu ușurință televizorul pentru majoritatea funcțiilor, acestea nu sunt complet interschimbabile. Cea mai semnificativă diferență este că televizoarele au tunere TV încorporate, care le permit să primească transmisii în eter. Deci, deși puteți folosi cu ușurință un proiector LED în loc de un televizor pentru a juca jocuri video, a transmite filme și emisiuni și alte activități, vizionarea programelor tv necesită hardware suplimentar.
Iată opțiunile dvs. pentru utilizarea unui proiector ca televizor:
Dispozitiv de streaming: dacă aveți un dispozitiv de streaming, cum ar fi un Roku sau Fire Stick, îl puteți conecta la proiector prin HDMI și apoi vizionați televizorul folosind o aplicație precum YouTube TV sau fuboTV, care vă permite să transmiteți în direct televizor.
Aplicații native: unele proiectoare sunt construite pe platforme precum Android TV și rulează aplicații nativ. Dacă aveți un astfel de proiector, este posibil să puteți rula o aplicație de streaming de televiziune direct pe proiector, fără a avea nevoie de un dispozitiv de streaming separat.
Tuner TV: aceste dispozitive reproduc funcționalitatea lipsă găsită în televizoare, dar care de obicei lipsește de pe proiectoare. Modul în care funcționează este că conectați o antenă la tuner, conectați tunerul la proiectorul dvs. și apoi urmăriți canalele de televiziune locale la fel cum ați face cu televizorul dvs.
Este necesar un ecran de proiector?
Nu neapărat. Un proiector pur și simplu luminează pe o suprafață și, dacă acea suprafață este suficient de curată și reflectorizantă, atunci vei putea vedea o imagine pe ea. Un perete alb, o foaie albă sau o altă suprafață semi-reflectorizantă de culoare deschisă se va descurca foarte bine într-un strop. Dacă doriți cea mai bună imagine posibilă și doriți să vedeți ce poate face proiectorul dvs., atunci un ecran de proiector merită din plin investiția suplimentară. În concluzie, un proiector led se poate utiliza foarte ușor, are multe aplicabilități si foarte util pentru distracție. Ne vedem data viitoare, când vom vorbi despre hidrofoare profesionale!