luni, decembrie 11, 2023

De ce dăm cadouri de Crăciun?

Dăruirea de cadouri în general este o...

Ce trebuie să știm despre o yală electromagnetică

O yală magnetică este un dispozitiv de...

Trei trenduri pentru pasionatii de telefoane mobile

Desi nu mai este o noutate faptul...

Ce trebuie să știi despre câinii Golden Retriever

De stiutCe trebuie să știi despre câinii Golden Retriever
- Advertisement -

Câinii Golden Retriever au o reputație bună, de câini de familie, jucăuși, blânzi și pretenoși. Dar, în același timp, au și foarte multă energie. Din acest motiv, au nevoie de dresaj. Acesta e necesar pentru siguranța lor și sănătatea ta.

Începeți dresajul cât mai curând posibil

La fel ca în cazul oricărei rase, veți avea un timp mai scurt și rezultate mai bune dacă începeți să vă antrenați câinele de pui.

Experții recomandă să începeți antrenamentul cu cățelușul dvs. Golden Retriever la vârsta de aproximativ 8 săptămâni, dacă este posibil. Este util să stabiliți o bază a comportamentelor dorite înainte ca puiul dvs. să ajungă un adolescenti teribili – când are în jur de 6 până la 18 luni.

Învățați comportamentele rasei și canalizați-le nedistructiv

În timp ce mulți iubesc partea blândă și dulce a acestei rase, este ușor să treceți cu vederea partea activă cu energie mai mare, la fel de caracteristică. În mod tradițional, golden retrieverii au fost crescuți pentru a transporta păsări de apă în gură. Deși majoritatea acestor câini nu vânează în zilele noastre, totuși au nevoie de multă activitate.

Pentru a vă descuraja golden retriever-ul să muște, să mestece sau să fie distructiv, încurajați-l să-și canalizeze energia către un obiect care ar trebui să fie mestecat (cum ar fi o șosetă sau o jucărie de mestecat, de exemplu). Lasă-l să-și consume energia cu prietenii săi cu patru picioare sau aleargă-l pentru a-l menține activ.

Fii clar și consecvent

O cheie a antrenamentului, indiferent de rasa cu care lucrați, este să păstrați comenzi și recompense atât clare, cât și consistente. Acest lucru vă va ajuta câinele să înțeleagă ce se așteaptă de la el – și de ce primește un tratament!

Antrenamentul Clicker este o metodă populară de a învăța câinele dvs. anumite comportamente, cum ar fi „stai” sau „șezi”. Pentru a încerca acest lucru, nu veți avea nevoie decât de bunătăți, un și răbdare. Când câinele dvs. îndeplinește comportamentul dorit, faceți click înainte de a-i oferi un tratament. Acest sunet îl va ajuta să asocieze acțiunea cu recompensa, făcând învățarea să meargă mult mai repede.

Nu uitați să vă antrenați golden retrieverul în mod regulat. Câinii mai tineri, cum ar fi puii, se pot descurca doar cinci până la 10 minute pe zi, dar pe măsură ce câinele crește, la fel și lecțiile vor trebui prelungite.

Dă-i recompense ca să-l menții interesat

A avea un golden retriever va face această parte a antrenamentului mult mai ușoară și atât de distractivă. În timp ce unii câini sunt strict motivați pentru hrană, iar alții sunt pretențioși în ceea ce privește deliciile lor, golden retrieverii sunt, în general, încântați să primească orice atenție sau recompensă, chiar dacă sunt doar câteva minute de joacă.

Cu toate acestea, asigurați-vă să nu-și pierdă interesul pentru antrenament! Nu este niciodată o idee proastă să ai câteva mâncăruri la îndemână și câteva minute libere. Atenție la prospețime, să nu trebuiască să căutați, apoi, informații despre tratamentul indigestiei la câini.

Nu recompensați comportamentele pe care nu doriți să le păstrați

Acesta poate suna evident, dar adevărul este că mulți proprietari de câini recompensează, fără să știe, comportamentele nedorite.

De exemplu, dacă câinelui dvs. îi place să fure șosete pentru distracție și îl urmăriți în încercarea de a le recupera, probabil că nu veți reuși. Câinele va vedea acest lucru ca pe un joc și se va distra de minune. Acesta este momentul în care comenzile fundamentale de formare, cum ar fi „lasă-l”, vor trebui să fi obiectivul tău.

În mod similar, atunci când vă antrenați cu lesa îl puteți descuraja să nu tragă de lesa. În loc să vă retrageți sau să îl lăsați să vă târască acolo unde vrea să meargă, pur și simplu opriți-vă. Nu continuați să mergeți până nu a încetat să tragă. Acest lucru va necesita cu siguranță o anumită rutină și răbdare, dar animalul dvs. de companie va înțelege în cele din urmă că, dacă trage de lesă, nu înseamna că o să și meargă.

Amintiți-vă, anumite tendințe apar în rase, dar fiecare câine va avea și personalitatea și preferințele sale. Cu pregătirea potrivită și multă dragoste, Golden Retriever poate fi câinele fericit și ascultător pe care ți l-ai imaginat întotdeauna.

Alte titluri