Chiar dacă nu-i într-o zi de sărbătoare, când îți vine soacra la masă trebuie să fii pregătit. Adică să știi ce-i place și mai ales ce nu-i place, să nu condimentezi prea mult mâncarea, să nu faci chestii (prea) exotice și să nu-ți lipsească berea (chit că bea doar o jumătate de pahar). Drept pentru care, pe lângă borșul de iepure executat de către consoartă (borș care, între noi fie vorba, a fost lăudat), am zis că nici eu nu pot să dau greș cu ceafa de porc. Deși am pregătit de nenumărate ori ceafă (la grătar, la tigaie, la cuptor), cum nu prea am obiceiul să gătesc de mai multe ori același lucru, am zis să încerc o ceafă cu ciuperci murate și sos de gogoșari la cuptor. Zis și făcut, ceea ce vă doresc și vouă (cantitățile sunt pentru trei porții)!
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....