luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCeafă de Mangaliță...

Ceafă de Mangaliță înăbușită

Vă povesteam într-o postare anterioară cum a revenit la modă carnea de Mangaliță. Nu mai reiau povestea, limitându-mă la a preciza că Mangalița nu-i cine știe ce animal exotic, ci o rasă de porc. O corcitură de mistreț.

_101

Mangalița a cărei ceafă am pregătit-o provine de la un crescător din Mereni, Covasna, a fost ambalată la Vascar Vaslui și achiziționată de la Cora Bacău. La un preț de numai 19,50 Lei. Bucata (235 g), nu kilogramul! Adică la un preț „promoțional” de 82,99 Lei/kg. Cam de trei ori mai scumpă decât ceafa de porc „regular”.

_102

Dacă prețul nu vi se pare prohibitiv, vă puteți delecta cu o ceafă de porc cu cartofi prăjiți pregătită acasă la preț de local cu stele Michelin.

_113

Continuarea, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....