.

Ponturi despre cum să...

Indiferent ce calități ai avea și ce realizări ai în portofoliu, interviul de...

Ruptura musculară și Terapia...

În lumea sportului și a activităților fizice intense, leziunile musculare, în special ruptura...

Impactul testelor genetice în...

În era modernă a medicinei personalizate, testele genetice pentru cancer și consultările genetice...

Câteva trucuri utile pentru...

Mulți factori fac ca dinții să-și piardă strălucirea. Anumite alimente vă pot păta...
AcasăCulinarCeafă de Mangaliță...

Ceafă de Mangaliță la tavă

Fiind un porc mai special, Mangalița are și un preț la fel de “special”. Prețul cerut pentru ceafa de Mangaliță variază între 80 și 120 Lei/kg, că doar nu degeaba i se mai zice și porc-somon! Apăi la banii ăștia îți vine s-o pui mai degrabă alături de bibelourile din vitrina din sufragerie decât în tigaie.

_311

Am găsit totuși, acu’ ceva vreme, niște ceafă de Mangaliță la promoție, cu numai 60 de lei kilu’. Așa că am cumpărat degrabă una bucată de ceafă proaspătă cântărind cam 1,3 kg, am feliat-o regulamentar și am congelat-o în așteptarea unor vremuri propice pentru gătirea și devorarea ei. Vreo două bucăți le-am înăbușit rapid la tigaie, cam ca aici. Cu alte șase bucăți am făcut o repetiție generală (cu costume) pentru masa de Crăciun. Repetiția a ieșit foarte bine, după cum o să observați mai la vale, numai că am cam rămas fără Mangaliță. 🙁

_401

Restul poveștii îl găsiți AICI.