Fiind un porc mai special, Mangalița are și un preț la fel de “special”. Prețul cerut pentru ceafa de Mangaliță variază între 80 și 120 Lei/kg, că doar nu degeaba i se mai zice și porc-somon! Apăi la banii ăștia îți vine s-o pui mai degrabă alături de bibelourile din vitrina din sufragerie decât în tigaie.
Am găsit totuși, acu’ ceva vreme, niște ceafă de Mangaliță la promoție, cu numai 60 de lei kilu’. Așa că am cumpărat degrabă una bucată de ceafă proaspătă cântărind cam 1,3 kg, am feliat-o regulamentar și am congelat-o în așteptarea unor vremuri propice pentru gătirea și devorarea ei. Vreo două bucăți le-am înăbușit rapid la tigaie, cam ca aici. Cu alte șase bucăți am făcut o repetiție generală (cu costume) pentru masa de Crăciun. Repetiția a ieșit foarte bine, după cum o să observați mai la vale, numai că am cam rămas fără Mangaliță. 🙁
Restul poveștii îl găsiți AICI.