luni 4 noiembrie 2024

.

Mi-am luat cuptor cu...

Majoritatea oamenilor se gândesc să folosească cuptorul cu microunde doar pentru a reîncălzi...

Cum să câștigi o...

Ratele dobânzilor sunt aproape minime istorice, ceea ce reprezintă o provocare pentru oricine...

Ruptura musculară și Terapia...

În lumea sportului și a activităților fizice intense, leziunile musculare, în special ruptura...

Protejează interiorul mașinii tale...

Fie că ești un șofer pasionat sau doar conduci zi de zi pentru...
AcasăCulinarCeafă de Mangaliță...

Ceafă de Mangaliță la tavă

Fiind un porc mai special, Mangalița are și un preț la fel de “special”. Prețul cerut pentru ceafa de Mangaliță variază între 80 și 120 Lei/kg, că doar nu degeaba i se mai zice și porc-somon! Apăi la banii ăștia îți vine s-o pui mai degrabă alături de bibelourile din vitrina din sufragerie decât în tigaie.

_311

Am găsit totuși, acu’ ceva vreme, niște ceafă de Mangaliță la promoție, cu numai 60 de lei kilu’. Așa că am cumpărat degrabă una bucată de ceafă proaspătă cântărind cam 1,3 kg, am feliat-o regulamentar și am congelat-o în așteptarea unor vremuri propice pentru gătirea și devorarea ei. Vreo două bucăți le-am înăbușit rapid la tigaie, cam ca aici. Cu alte șase bucăți am făcut o repetiție generală (cu costume) pentru masa de Crăciun. Repetiția a ieșit foarte bine, după cum o să observați mai la vale, numai că am cam rămas fără Mangaliță. 🙁

_401

Restul poveștii îl găsiți AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....