Cel mai popular articol de pe blog, care a atras de la publicare și până acum vreo 300 000 de curioși, caută să răspundă la întrebarea “Cum marinăm carnea de porc mistreț?”.
Încercasem o rețetă de marinadă de la Colea Olexiuc, bucătarul favorit al lui Păstorel, repovestită de Costăchel, rețetă pe care am ajustat-o conform cantităților și gusturilor mele. Testul l-am făcut pe o bucată de pulpă de mistreț, din care a ieșit o friptură la cuptor, ale cărei resturi le-am valorificat sub formă de sandwich cu franjuri de mistreț (pe ideea că dacă la pulled pork îi zicem “franjuri de porc”, putem folosi pulled boar pe post de “franjuri de mistreț”).
În vară, testasem marinada caldă a lui Radu Anton Roman pe ceafă, pulpă și spată (evident tot de mistreț). Detaliile le găsiți aici.
Acum, mai spre toamnă, m-am hotărât să văd și cum iese ceafa de mistreț ținută în marinadă rece. Tot de la Radu Anton Roman cetire (cu ghilimelele de rigoare), tot ușor modificată de subsemnatul. Iată originalul:
“Baiţ (rece): 1 litru vin, 1 pahar oţet, 1 pahar untdelemn, 1 ceapă rasă, 1 ţelină rasă, piper, enibahar, cimbru, 2 căpăţâni usturoi tocat.
Se amestecă şi se toarnă direct peste carnea de vânat. Tradiţional, la marinat carnea se ţine 1 – 2 zile. Dacă e frig, chiar mai mult. Dacă animalul e tânăr, nu mai e nevoie de marinare.” [sursa]
Și mai jos ingredientele din varianta proprie…
Continuarea, AICI.