vineri 17 ianuarie 2025

.

Guta și vertijul: Impactul...

Guta și vertijul sunt două afecțiuni medicale distincte, dar ambele pot afecta semnificativ...

Cum să te răcorești...

Vara poate aduce temperaturi extreme, transformând locuințele în adevărate cuptoare. Din fericire, există...

Modă nu înseamnă să...

Moda este despre bani. Da, o să vă spună creatorii tot felul de...

Privilegiul special al Asociatiilor...

Conform art. 2333 alin. (1) din Codul civil privilegiul este preferinţa acordată de...
AcasăCulinarCeafă de porc...

Ceafă de porc în crustă de muștar, miere și ierburi

_100 copy

… I-am cerut măcelarului o bucată întregă de ceafă, dezosată și degresată, de circa 1,5 kg, până în 2 kg. Avea 2,1 kg (ceafa de porc, că măcelarul bătea bine suta de kile). În privința modului de preparare m-am consultat cu cea mai bună expertă în materie de improvizații gastronomice (dacă aveți răbdare să citiți până la capăt, avem și o poză împreună) și ne-am decis: ceafă în crustă de muștaruri, miere, ierburi, piperuri, și cu puțin cârnat bucovinean la mijloc. Cârnatul acesta zis și “bucovinean” l-am descoperit acu’ vreo trei ani: nu-i făcut din carne tocată la mașină, ci din bucăți de carne și slănină taiate la cuțit, ușor picant, aromatizat cu busuioc și cu vin. Numai bun pentru ceea ce va urma…

Articol complet, AICI

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....