marți 20 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCeafă de porc...

Ceafă de porc la grătar

204 copy

Nu puteam să plec în vacanță fără să vă povestesc ceva despre cel mai îndrăgit preparat românesc (sau pe-aproape): ceafa de porc la grătar. Statisticile arată că, în România, 11 din 10 restaurante au acest preparat în meniu. Alături de cartofi pai, ori cu respectivii taxați separat.

205 copy

Dacă doriți o friptură bine făcută (carnea de porc nu se gătește niciodată “în sânge”) dar suculentă, mai faceți rost de 4 – 6 frunze de busuioc proaspăt, 8 lingurițe de sos Worcestershire, 1 pahar (150 mL) vin roșu sec (Cabernetul Sauvignon se potrivește la fix). Ca să iasă puțin picantă, aveți în vedere și câte 2 – 3 picături de sos Tabasco (roșu sau verde) pentru fiecare bucată de carne. Evident, pentru gust mai e nevoie de ceva sare grunjoasă afumată (cam 1 linguriță) și niscaiva piper “mozaic” proaspăt râșnit.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....