Ceafă de porc la grătar

204 copy

Nu puteam să plec în vacanță fără să vă povestesc ceva despre cel mai îndrăgit preparat românesc (sau pe-aproape): ceafa de porc la grătar. Statisticile arată că, în România, 11 din 10 restaurante au acest preparat în meniu. Alături de cartofi pai, ori cu respectivii taxați separat.

205 copy

Dacă doriți o friptură bine făcută (carnea de porc nu se gătește niciodată “în sânge”) dar suculentă, mai faceți rost de 4 – 6 frunze de busuioc proaspăt, 8 lingurițe de sos Worcestershire, 1 pahar (150 mL) vin roșu sec (Cabernetul Sauvignon se potrivește la fix). Ca să iasă puțin picantă, aveți în vedere și câte 2 – 3 picături de sos Tabasco (roșu sau verde) pentru fiecare bucată de carne. Evident, pentru gust mai e nevoie de ceva sare grunjoasă afumată (cam 1 linguriță) și niscaiva piper “mozaic” proaspăt râșnit.

Continuare…