vineri 29 martie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCeafă de porc...

Ceafă de porc la tavă cu cartofi la cuptor

Cum tot ceafa de porc rămâne primul felul doi (și nu al doilea fel) preferat al românilor, mi-am zis că n-are ce strica încă o “rețetă” pe lângă celelalte 28 pe care le-am dezvăluit până acum. Dacă nu vreți să vă bateți prea mult capul și nici să pierdeți (aproape) toată ziua în bucătărie, puteți să vă pregătiți carnea și cartofii cu o zi (sau chiar cu două) înainte, astfel încât în ziua festinului să trebuiască doar să puneti “semipreparatele” în cuptor și să așteptați să se facă. Este varianta ideală pentru cazul în care aveți și oaspeți pe care nu trebuie să-i neglijați. De-asta v-am și dat cantitățile pentru 6 (șase) porții. Pentru mai multe sau mai puține, aplicați regula de trei simplă. Nu însă și la temperaturi sau la timpii de gătire. Două porții nu se vor face doar în 35 de minute la 67 ˚C! (prietenii știu de ce)

_211

_306

_213

Numai AICI puteți citi continuarea articolului!

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....