sâmbătă, septembrie 30, 2023

Cum să ne păstrăm unghiile sănătoase și frumoase

Unghiile reflectă sănătatea noastră generală, motiv pentru...

Trei trenduri pentru pasionatii de telefoane mobile

Desi nu mai este o noutate faptul...

De la trotineta de lemn, la trotineta electrică

Primele trotinete au fost realizate manual în...

Cei mai activi voluntari ai județului sărbătoriți de către FSC

ActualitateCei mai activi voluntari ai județului sărbătoriți de către FSC
- Advertisement -

5 decembrie a fost prilej de sărbătoare și recunoștință față de voluntarii implicați și devotați ai Fundației de Sprijin Comunitar și nu numai, fiind celebrată Ziua Internațională a Voluntariatului.

În acest sens, Fundația de Sprijin Comunitar a organizat Conferința Voluntarilor, începând cu ora 11, gazduită de Consiliul Județean Bacău, unde alături de reprezentații CJ, ai Instituției Prefectului Bacău, ai Inspectoratului Județean Bacău, ai instituțiilor școlare și ai ONG-urilor, tinerii voluntari băcăuani au dezbătut modificările asupra Legii Voluntariatului inițiate în ultima perioada de „Coaliția pentru Voluntariat” la nivel național, dar și propuneri benefice pentru a susține voluntariatul și proiectele inițiate în comunitatea băcăuană.

Seara a fost momentul de Gala si de recunoastere publică a celor mai activi și implicați voluntari și organizații din județ. După un an de muncă și implicare, Gala Voluntarului Băcăuan, ediția a IV-a, a fost contextul ideal în care s-au decernat premii pentru proiectele care au adus un impact major în comunitatea băcăuană și voluntarii devotați care au fost temelia și sprijinul tuturor acestor proiecte. Evenimentul a fost gazduit de EMD și a debutat de la ora 18:00, bucurându-se de prezența a 200 de voluntari și parteneri ai acestei forme de civism din Bacău.

Și, pentru că doar împreună putem face mai mult, cele mai implicate organizații din județul Bacău au fost alături de Fundația de Sprijin Comunitar, într-o atmosferă de celebrare a esenței voluntariatului, asociații și fundații cărora le suntem profund recunoscători pentru sprijinul acordat cauzelor nobile din comunitatea noastră.

Mulțumim pentru participare Școlii Sanitare Postliceale Sanity Bacău, SOS Satele Copiilor, ASCOR Bacău, Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, Asociației Valoarea Plus, Asociației Bronx People, Fundației „Sf. Ioan Bosco” și Asociației Insula Cercetașilor. Deasemenea, multumim autorităților locale și instituțiilor publice (Consiliul Județean Bacău, Instituției Prefectului Bacău, Inspectoratului Județean Bacău) implicate in procesul de jurizare a proiectelor si voluntarilor nominalizați public la premiile Galei

Premiile acordate în cadrul Galei au fost:

Titlul pentru Voluntarul Județului Bacău 2022 a fost acordat lui Lazăr Raluca din cadrul Angenției Naționale Antidrog – Centru de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău

Titlul pentru Voluntarul Anului 2022, domeniul social este alocat voluntarei ucrainiene Oleksandra, sau Sașa, cum o numesc cei de la SOS Satele Copiilor.

Titlul de Voluntar al anului 2022, domeniul educatiei i s-a acordat voluntarei Teodora Smîntancă Strugariu de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău

Titlul de voluntarul anului 2022, domeniul Tineret merge la Olga Maria Pavel, voluntar al asociatiei ASCOR Bacău.

Proiectul de Voluntariat în domeniul Sport este alocat Clubului CS Bronx Powerlifting Club Bacau cu Proiectul Judo se joaca, CE spui?

Titlul pentru Proiectul anului , în domeniul educatiei, a fost alocat Școlii Sanitare Postliceale Sanity Bacău, cu proiectul – SANITY DE CRĂCIUN DĂRUIEȘTE

Proiectul anului, în domeniul educatiei, a fost acordat Fundației „Sfântul Ioan Bosco” pentru proiectul VARA IMPREUNĂ.

Titlul pentru Proiectul Anului 2022, domeniul tineret a fost acordat Asociației Insula Cercetașilor Bacau, respectiv proiectului „Festivalul Luminii”.

Proiectul anului, în domeniul social a fost acordat Asociației Valoare Plus pentru proiectul „Ajutor umanitar pentru Ucraina”.

Titlul pentru cel mai bun proiect de voluntariat al anului 2022, a fost acordat SOS Satele Copiilor, respectiv proiectului Școala de Vară „SOS Dumbrava Minunată”.

La multi ani voluntari implicați și uniți, la mulți ani tuturor voluntarilor și centrelor de voluntariat care nu uită cât de important este să acorzi timp pentru aduce zambete în jur și sprijin pe cei aflați în nevoie! In fiecare zi, dar mai ales astăzi gândurile noastre pline de recunoștință se îndreaptă către acesti oameni minunați care transformă lumea într-un loc mai bun pentru noi toți!” (Gabriela Achihăi, președinte FSC)

Alte titluri