joi 16 ianuarie 2025

.

Destinații de vacanță: Rânca

Rânca este o stațiune turistică în curs de dezvoltare, aflată pe raza orașului...

De la trotineta de...

Primele trotinete au fost realizate manual în zonele urbane industriale din Europa și...

Avantajele pieselor de la...

În lumea întreținerii și reparării auto, accesul la piese de schimb este esențial...

Curajul de a ne...

Ce legătură ar putea exista între Robert Kiyosaki, cunoscut pentru cărțile sale despre...
AcasăCulinarCum mi-am petrecut...

Cum mi-am petrecut vacanța (8) – Cel mai bun somon la grătar

Mi-a trebuit oleacă (regionalism moldovenesc echivalent cu 5 până la 10 – funcție de age, sex, location – al ardelenescului o țâră) de timp până m-am prins cum funcționează grătarele astea americănești pe gaz din butelie. Mai ales că au încorporat și un termometru, numai că trebuie să fii atent la scala pe care te uiți: cea în ˚F (principală), ori cea în ˚C (secundară). Odată dumirit, am executat pe el legume (ardei grași, vinete, sparanghel, carne de porc), cartofi, ciuperci, pește (macrou de Pacific Ocean), ba chiar și skinless sausages (echivalentul american pentru mititeii românești). Pregătit fiind, sub un clar de semilună californian, am purces la pregătirea somonului.

109

Pe somon l-am pregătit simplu (așa cum, dacă aveți suficientă răbdare, veți citi mai la vale): sare, piper, ulei de măsline. La cină, am rămas siderat când, cineva (nu dau nume) zis-a: “Somonul ăsta, pregătit de tine, este mai bun decât cel de la orice restaurant!”

104

Continuarea articolului o puteți citi AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....