miercuri, noiembrie 29, 2023

Se apropia Valentine’s Day

Te gândești cu drag la persoana specială...

Ți-ai luat câine? Iată ceea ce trebuie să știi!

Sunteți pentru prima dată proprietarul unui câine?...

Ce trebuie să știi despre sarcina extra-uterină

Sarcina ectopică este o complicație a sarcinii...

Cum mi-am petrecut vacanța (8) – Cel mai bun somon la grătar

CulinarCum mi-am petrecut vacanța (8) – Cel mai bun somon la grătar
- Advertisement -

Mi-a trebuit oleacă (regionalism moldovenesc echivalent cu 5 până la 10 – funcție de age, sex, location – al ardelenescului o țâră) de timp până m-am prins cum funcționează grătarele astea americănești pe gaz din butelie. Mai ales că au încorporat și un termometru, numai că trebuie să fii atent la scala pe care te uiți: cea în ˚F (principală), ori cea în ˚C (secundară). Odată dumirit, am executat pe el legume (ardei grași, vinete, sparanghel, carne de porc), cartofi, ciuperci, pește (macrou de Pacific Ocean), ba chiar și skinless sausages (echivalentul american pentru mititeii românești). Pregătit fiind, sub un clar de semilună californian, am purces la pregătirea somonului.

109

Pe somon l-am pregătit simplu (așa cum, dacă aveți suficientă răbdare, veți citi mai la vale): sare, piper, ulei de măsline. La cină, am rămas siderat când, cineva (nu dau nume) zis-a: “Somonul ăsta, pregătit de tine, este mai bun decât cel de la orice restaurant!”

104

Continuarea articolului o puteți citi AICI.

Alte titluri