sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCoolturaCele mai bune...

Cele mai bune 10 filme romantice din toate timpurile, potrivit IMDb

Când aud de “filme de dragoste“, cu varianta “film romantic”, oamenii se comporta diferit. Barbatii, în general, ofteaza pe ascuns și încep sa se gândească rapid la un pretext pentru a motiva o plecare grăbita din casă, în vreme ce femeile oftează și ele, dar din cu totul alte motive.

Exista o sumedenie de filme de acest gen, de la orori pline de dulcegărie care fac să plângă adolescentele timide și credule, până la drame cu final tragic, în care ori el ori ea mor in accidente sau de boli incurabile, ceea ce duce, inevitabil, la alte bocete.
Există, însa, și filme de dragoste care au căpatat un respect deosebit din partea publicului deoarece pun în discuție probleme reale, le trateaza serios și lasă spectatorilor o temă de reflecție.

IMDB a creat un top al filmelor de dragoste/romantice cu judecăți bazate pe ratingul utilizatorului, numărul de voturi și scorul numeric general. Iată cele mai bune filme romantice din toate timpurile, potrivit IMDb.

10 CASABLANCA
Casablanca este un clasic, nu numai pentru realizarea artistica la nivel de master, ci pur și simplu pentru povestea de dragoste dramatică. Humphrey Bogart și Ingrid Bergman își cimentează moștenirea cu acest film. Are o notă de 8,5 pe IMDb și un Metascore de 100.

9 GROUNDHOG DAY
În rol principal cu Bill Murray și Andie MacDowell, „Groundhog Day” din 1993 este un film comedie ale cărui gesturi romantice ocupă un loc în clasificarea filmului. Inițial, acest film a avut doar un succes moderat. Povestea urmărește un prezentator meteo pe nume Phil Connors care este blocat într-o buclă temporală. Relația sa cu Rita evoluează pe măsură ce Phil învață să-și schimbe perspectiva asupra vieții și să se bucure de lucrurile care contează cu adevărat. Groundhog Day are o notă de opt stele pe IMDb.

8 LIFE IS BEAUTIFUL
Această dramă italiană din 1997 are loc în 1939 în timpul Holocaustului. Atunci când Guido Orefice și fiul său sunt trimiși într-un lagăr de concentrare, legătura dintre cei doi devine tema centrală a filmului. La fel ca și titlul său, acesta este un film frumos construit, care nu numai că stabilește dragostea dintre Guido și Dora, ci și iubirea dintre un bărbat și fiul său. Are un rating de 8,6 stele.

7 SILVER LININGS PLAYBOOK
Pat este un bărbat bipolar care tocmai a fost eliberat dintr-un spital de psihiatrie după ce soția sa depune cererea de divorț. Deși este încă hotărât să-i recâștige afecțiunea, el o întâlnește pe Tiffany Maxwell, care este o ciudată la fel de neechilibrată ca el. Cei doi formează un cuplu îngrozitor, dar similitudinile lor excentrice îi leagă pe cei doi pentru a forma o poveste de dragoste relativ normală, dar totodată atrăgătoare. Acest film a câștigat numeroase premii, inclusiv pentru cinci Oscaruri.

6 AMÉLIE
Amelie e o fată naivă care vrea doar să ajute lumea din jurul ei. După moartea tragică a mamei sale și despărțirea de la tatăl ei depresiv, Amelia crește singură și un pic ciudată. Într-o zi, ea descoperă o cutie de metal veche care conține amintirile unui băiat din copilărie care trăise anterior în apartamentul ei. Ea pleacă într-o călătorie pentru a-l găsi pe acest băiat și să-și găsească locul în lume. Când o face, băiatul este acum un bărbat bătrân, dar care se bucură de vechile sale amintiri și decide să se împace cu fiica sa înstrăinată și cu nepotul său. Amelie continuă misiunea de a-i ajuta pe alții. Comedia romantica a primit ratingul de 8,3 stele pe IMDb.

5 SLUMDOG MILLIONAIRE
Când Slumdog Millionaire a apărut în 2008, a aruncat audiențele în aer. Povestea îl prezintă pe Jamall, în timp ce încearcă să câștige versiunea indiană a show-ului “Vrei să fii milionar?”. Forțându-l să-și retrăiască trecutul, povestea lui explorează o copilărie dură, pe care și-a petrecut-o ca cerșetor pe stradă. Povestea începe și se încheie cu relația dintre Jamall și Latika.

4 GOOD WILL HUNTING
Good Will Hunting a devenit cunoscută drept una dintre cele mai bune piese ale alegoriilor cinematografice din istorie. Scris și jucat de Ben Affleck și Matt Damon, Will Hunting, un consilier școlar la M.I.T., își asigura viitorul după rezolvarea unei ecuații matematice confuze. Această poveste are toate realizările unui film romantic în mai multe moduri. Călătoria Will Hunting explorează lupta sa internă cu ajutorul unui psiholog, dr. Sean Maguire (Robin Williams). Și, în ciuda lipsei de asociere a filmului cu genul romantic, simbolismul pe mai multe straturi atinge cu siguranță subiectul. A fost nominalizat la nouă premii Oscar, dintre care le-a câștigat pe cvele pentru cea mai bună imagine, cel mai bun actor în rol secundar și cel mai bun scenariu original.

3 ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND
Jim Carrey și Kate Winslet. Ciudatul și puțin probabil duo-ul romantic au ajuns într-un impas, iar Joel Parish descoperă că iubita sa de multă vreme, Clementine, a decis să se supună unei proceduri medicale pentru a-l șterge pe Joel din amintirile ei. După ce decide să facă același lucru, acest lucru îl obligă să-și retrăiască experiențele împreună, determinându-l în final să se răzgândească la mijlocul procedurii. Este un film tentant și profund romantic, care obligă publicul să reflecte asupra propriilor intuiții și să se gândească “ce-ar fi dacă?”.

2 TITANIC
Ați putea lua chiar în serios această listă dacă Titanic nu ar fi existat? Adevărata poveste a dispariției navei istorice este moderat umbrită de povestea de dragoste fictivă a lui Jack și Rose. Nu există încă două personaje care să corespundă nivelului de profunzime și chimie pe care Kate Winslet și Leonardo DiCaprio îl aduc pe ecran în această poveste care te ține cu sufletul la gură. Probabil unul din cele mai cunoscute filme din toate genurile, nu doar din cel romantic.

1 FORREST GUMP
Tom Hanks, ca Forrest Gump, reprezintă cea mai inocentă și râvnită percepție a iubirii. Omul naiv cu un IQ uluitor de scăzut provine din Alabama și se găsește în centrul celor mai importante evenimente cu semnificații istorice din lume, cum ar fi Watergate și Războiul din Vietnam. Pasiunea pentru iubita sa din copilărie, Jenny, nu se stinge. În cele din urmă, Forrest o convinge pe Jenny că toată lumea merită să fie iubită, creând în cele din urmă o concluzie care să se potrivească doar pentru un suflet bun, precum Forrest.

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...