Cei care au un câine ca animal de companie știu, în general, cât de important este să îi păstrăm fără paraziți. Dar deparazitarea internă nu se face întotdeauna corect! Aici vă vom ajuta să identificați cele mai frecvente șapte greșeli atunci când încercați să deparazitați câinele dvs. și cum să le preveniți.
1 Se uită să se re-administreze medicamente anti-parazitare câteva zile mai târziu
Se întâmplă adesea ca anti-parazitarele orale să fie utilizate ca metodă de deparazitare. Dar se uită adesea că o a doua doză trebuie administrată la 15 zile după prima; în caz contrar, deparazitarea se va dovedi ineficientă. Motivul este că anti-parazitarele orale rămân în corpul câinelui dvs. doar câteva ore, de aceea este necesară administrarea unei a doua doze cel puțin la două săptămâni pentru a elimina mai bine paraziții interni. Din fericire, există noi antiparazitare interne pentru câini, cu molecule cu eliberare susținută, care sunt aplicate pe piele, rămân active timp de o lună și nu trebuie să fie re-administrate imediat.
2 Administrarea unui antiparazitar fără a ști greutatea câinelui
Atunci când încercăm să ne deparazităm animalul de companie, deseori uităm să-l cântărim sau nu facem acest lucru și ne referim pur și simplu la ceea ce credem că este greutatea sa sau la greutatea lui când a fost deparazitată ultima dată. Acesta este principalul motiv care vă poate duce la supradozajul câinelui. Vă rugăm să rețineți că doza totală de antiparazitar variază în funcție de greutatea câinelui, de aceea este întotdeauna important să fie cântărit mai întâi. Dacă, din orice motiv, câinele dvs. nu poate fi cântărit, este mai bine să folosiți antiparazitari cu formulări cu clasificare a intervalului de greutate, ceea ce asigură administrarea dozei corecte.
3 Se crede că toate antiparazitare interne elimină toate speciile de paraziți
La fel cum există diferite specii de paraziți, există și o mare varietate de antiparazitari. Unii elimină viermii inelați; alții elimină viermii plați plați. Cea mai bună metodă de a face față acestor două specii de paraziți este administrarea așa-numitelor antiparazitare „cu spectru larg”, în special acelea care elimină viermii și larvele adulte. Acești antiparazitari funcționează preventiv nepermițând paraziților să se așeze pe câinele tău. Cu alte cuvinte, nu este suficient să îți tratezi câinele dacă se îmbolnăvește: trebuie să-l împiedicăm să se îmbolnăvească în primul rând. Există, de asemenea, și alte antiparazitare mai specifice pentru a elimina giardia și / sau coccidia, dar aceste medicamente sunt administrate numai atunci când suntem siguri că astfel de paraziți sunt prezenți.
4 Se crede că un animal de companie trebuie deparazitat la fiecare trei sau șase luni sau doar o dată pe an
În zilele noastre, animalele noastre de companie interacționează mai mult cu alte animale din parcuri sau piețe și, de asemenea, împărtășim o legătură mai strânsă cu animalele de companie. Aceste modificări ale obiceiurilor fac necesară o deparazitare lunară pentru a preveni diferitele boli parazite care pot amenința câinele nostru, precum și alți membri ai familiei.
5 Administrarea antiparazitară orală, fără a se asigura că a fost înghițită sau asimilată corespunzător
Nu este neobișnuit ca, atunci când încercăm să ne tratăm câinele, administrăm antiparazitarul oral și câinele îl returnează, îl scuipă sau îl aruncă după un timp. Acest lucru se întâmplă deoarece multe antiparazitare administrate oral au un gust foarte amar sau sunt aromate cu substanțe care nu sunt neapărat pe placul câinelui tău. Pentru a preveni această respingere, cel mai bine este să alegeți antiparazitare care nu trebuie să fie digerate, cum ar fi cele aplicate pe piele și care acționează în interiorul animalului dvs. de companie.
6 Atunci când țineți mai mult de un animal de companie, deparazitați doar unul dintre ele
Este destul de obișnuit ca cei care păstrează mai mult de un animal de companie să deparaziteze doar unul dintre ei sau pe toți, dar nu în același timp. Această greșeală constă în efectuarea unei deparazitări parțiale și ineficiente, adică doar o încercare de deparazitare care pune în pericol sănătatea animalului dvs. de companie, întrucât orice alte animale care sunt încă nedeparazitate vor rămâne o sursă de contagiune.
7 Tratarea animalelor de companie pe cont propriu
Aceasta este poate cea mai frecventă greșeală la deparazitarea câinilor. Știm că câinele nostru trebuie deparazitat, dar pentru a face acest lucru, pur și simplu cumpărăm un produs anti-parazit fără să luăm câinele pentru a fi examinat de către veterinar. Este important să rețineți că, în timpul consultării, profesionistul examinează starea fizică, greutatea și obiceiurile de viață ale animalului dvs. de companie, dacă trăiește împreună cu copii sau nu, etc. Pe această bază pot decide care anti-parazit este cel mai potrivit pentru câinele tău.
Pentru a vă proteja câinele de paraziți și a fi la curent cu planul de sănătate al câinelui dvs., discutați întotdeauna cu medicul veterinar, care vă poate sfătui și ce accesorii câini aveți nevoie.