joi 13 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversCele trei unitati...

Cele trei unitati penitenciare din Targu Ocna si-au inceput activitatile din noul an cu o sedinta de bilant

La sfarsitul saptamanii (30 si 31 ianuarie a.c.) la Scoala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare (SNPAP), Centrul de Reeducare si Penitenciarul Spital din Targu Ocna, au avut loc sedintele de bilant privind principalele activitati desfasurate de personalul unitatilor in anul 2012, stadiul indeplinirii obiectivelor propuse, dificultatile intampinate si noile obiective propuse pentru anul in curs.

La cele trei intalniri de lucru au fost prezenti: comisar sef de penitenciare Gheorghe Iftinca – director al Directiei Management Resurse Umane din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), comisar sef de penitenciare Marius Vulpe – director al Penitenciarului Iasi, reprezentanti ai autoritatilor si institutiilor publice locale, ai sindicatelor lucratorilor din sistemul administratiei penitenciare, cadrele de conducere, salariatii si colaboratorii institutiilor penitenciare din localitate, rmass-media. La SNPAP, a participat in calitate de invitat si Peter Werner Weiss – expert german in domeniul penitenciar, care a sustinut un training pe tema implementarii standardelor europene în procesul de pregatire a personalului de penitenciare derulat în cadrul unui proiect de asistenta germana nerambursabila (Senior Experten Service).

La Centrul de Reeducare, din punct de vedere statistic, la nivelul anului 2012, situatia s-a prezentat astfel: au fost nou depusi un numar de 16 minori, au fost primiti prin transfer de la alte unitati un numar de 35 de minori, au fost pusi in libertate 34 de minori (înainte de împlinirea vârstei de 18 ani – 5 minori si la termen – 29 minori), au fost transferati la alte unitati un numar de 137 minori, iar 56 de minori au fost prezentati la instante.

Tot la centrul care custodiaza minorii delincventi din Targu Ocna, miercuri, 30 ianuarie, un grup de 6 minori au participat la o serie de activitati organizate la liceul Spiru Haret din Moinesti, cu ocazia “Zilei Internationale pentru non-violenta in scoala”. In aceeasi zi, la sediul centrului a avut loc o dezbatere pe tema non-violentei in scoala, la care au participat elevi de la Colegiul National “C. Negri” Targu Ocna, Liceul “Fericitul Ieremia” din Onesti si un grup de 5 minori internati in centru.

“Prin intermediul acestor activitati, s-a urmarit oferirea elevilor din scolile invitate dar si elevilor centrului, a posibilitatii de a vorbi si de a se asculta unii pe altii, de a cauta ei insisi solutii alternative, acceptand comunicarea ca sursa de intretinere a unei relatii pozitive cu sine si cu ceilalti. Acest proiect educativ a urmarit sa raspunda nevoii tinerilor de a-si dezvolta abilitati de abordare constructive, de negociere si de solutionare a situatiilor conflictuale”, a declarat inspector principal de penitenciare Nicoleta Triandafil, purtatorul de cuvant al Centrului de Reeducare Targu Ocna. Activitatea a avut ca scop dezvoltarea comportamentelor prosociale si a fost derulata în cadrul Proiectului “Punte pentru Responsabilitate Sociala”.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...