miercuri, noiembrie 29, 2023

Un spray contra COVID și un medicament cu foarte multe întrebuințări

Astăzi vom vorbi despre un studiu publicat...

Ce este și cum funcționează o pompă submersibilă

O pompă submersibilă este un dispozitiv care...

Centenarul luptelor de la Coșna și Cireșoaia, comemorat la Slănic-Moldova

ActualitateCentenarul luptelor de la Coșna și Cireșoaia, comemorat la Slănic-Moldova
- Advertisement -

La Cimitirul Eroilor din orașul-stațiune Slănic-Moldova, a avut loc joi, 10 august, un ceremonial militar și religios, cu prilejul aniversării Centenarului luptelor din Primul Război Mondial. La manifestare au fost prezenți Cristian Ioan Videscu – secretar de stat la Departamentul ,,Centenar” în Guvernul României, Gheorghe Baciu – primarul orașului-stațiune Slănic-Moldova, Ștefan Șilochi – primarul orașului-stațiune Târgu-Ocna, col. (rtg.) Paul Valerian Timofte – președintele Filialei Bacău „Col. Corneliu Chirieș” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, militari ai Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu” Miercurea-Ciuc, reprezentanți ai Asociației ,,Tradiția Militară”, ai autorităților locale și ai Oficiului Național pentru ,,Cultul Eroilor” – Subfiliala Slănic-Moldova, preoți ortodocși și romano-catolici, consilieri locali, turiști și locuitori ai stațiunii.

Pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți la datorie a fost oficiată o slujbă de pomenire și au fost depuse coroane de flori din partea oficialităților prezente.

Cimitirul Eroilor din stațiunea Slănic-Moldova a fost înființat în perioada 1930 – 1931 de Comitetul Central București al Societății „Cultul Eroilor” și cuprinde 100 de morminte în care sunt îngropate osemintele a 3.500 de ostași români, ruși, germani și unguri, căzuți la datorie în războiul din 1916 – 1919.

Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri