miercuri 17 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateCentrul Daniel –...

Centrul Daniel – 20 de ani de excelenta in folosul comunitatii

Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Neuromotor Bacau – Centrul „Daniel” organizeaza masa rotunda „Centrul Daniel – 20 de ani de excelenta in folosul comunitatii”, in data de 20 iunie 2013, la sediul nostru din strada Pictor andreescu, nr.5.

Scopul actiunii este de a sarbatori implinirea a 20 de ani de activitate ai Centrului de Recuperare Neuromotorie „Daniel” Bacau, de a realiza un scurt bilant al acestei perioade de implicare activa si responsabila in sprijinirea copiilor cu handicap si boli invalidante precum si a familiilor acestora.

De unde a pornit totul ……

Durerea, disperarea, neputinta unei mame in fata bolii copilului ei Daniel care murea zi de zi sub ochii ei au fost motivele care i-au dat putere sa lupte in fata indiferentei.Momentul favorabil de dupa revolutia din decembrie 1989, a permis mamei lui Daniel sa mobilizeze parinti asemenea ei, a caror copii sufereau de aceeasi boala, numita P.E.S.S. (Panencefalita sclerozanta subacuta) sa se organizeze si sa obtina modalitati legale, pentru ca strigatul lor sa fie auzit.

Astfel, in 17 septembrie 1990 au fost puse bazele “Asociatiei de Sprijin a Copiilor Handicapati Neuromotor”.

Desi intre timp Daniel murise, mama a inteles ca trebuie sa ajute fiecare copil care suferea asemeni copilului ei.

Implicandu-se in continuare cu toata daruirea si dragostea ce o leaga de acestia, in memoria fiului ei, reuseste ca trei ani mai tarziu, pe 5 iunie 1993, sa invinga toate obstacolele care i-au stat in cale, atitudinile rigide si mentalitatile invechite, sa deschida primul Centru de Recuperare Neuromotorie – obiect de activitate al asociatiei mai sus amintite.

Centrul “Daniel” a aparut pentru a raspunde unei nevoi reale si stringente a comunitatii bacauane, adresandu-se initial copiilor suferinzi de PESS, cuprinzand apoi copiii suferind de afectiuni neuro-motorii. Esentiala in dezvoltarea ulterioara, a fost infiintarea Facultatii de Kinetoterapie din Bacau si existenta dorintei de colaborare intre reprezentantii celor doua institutii. Am pornit la drum cu cativa beneficiari, studentii facultatii sub indrumarea domnului profesor Dumitru Motet si parintii copiilor bolnavi.

Inceputul a fost dificil datorita lipsei de experienta, lipsei de specialisti, reticentei familiilor si autoritatilor, neincrederii comunitatii in organizatiile neguvernamentale si serviciile oferite de acestea, dar asociatia noastra a depasit cu succes aceste probleme si a reusit sa isi faca un renume la nivelul judetului Bacau si nu numai.

De la an la an, am reusit sa dezvoltam serviciile oferite, sa imbunatatim calitatea acestor servicii, sa realizam servicii si pentru familiile beneficiarilor nostrii. Am reusit de asemenea sa aducem o contributie importanta la cresterea calitatii vietii unui numar mare de beneficiari, am reusit sa dezvoltam modele de buna practica in serviciile sociale cu recunoastere nationala, am contribuit la imbunatatirea imaginii copilului cu dizabilitati.

Nimic din toate acestea nu s-ar fi putut realiza fara sprijinul, daruirea si profesinalismul specialistilor care au lucrat cu copii si familiile acestora si fara ajutorul finantatorilor, sponsorilor, autoritatilor si partenerilor nostri. Pentru toti aceea care ne-au ajutat sa contribuim la cresterea calitatii vieti copiilor cu dizabilitati, sa aducem o raza de speranta in case pline de deznadejde, sincere multumiri.

Popa Marioara,
presedinte

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...