luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulCentrul ,,Europe Direct”...

Centrul ,,Europe Direct” din Comănești”, participant la dezbaterea pe teme europene de la Bacău

O delegație a Centrului de Informare Europeană „Europe Direct Valea Trotușului – Comănești” condusă de ing. Narcis Jitaru – manager, a participat miercuri, 18 aprilie, la Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov” din Bacău, la dezbaterea „Viitorul tinerilor europeni – dialog local privind problematica șomajului în rândul tinerilor și reducerea decalajelor sociale și economice”.

Organizatori au fost: Comitetul European al Regiunilor (CoR), Delegația Națională a României la CoR, Reprezentanța Comisiei Europene în România și platforma CaleaEuropeană.ro, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacău și al Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

La eveniment au fost prezenți elevi, studenți, profesori, reprezentanți ai ONG-urilor, ai patronatelor locale din industria ușoara și grea, ai inspectoratelor de poliție, jandarmi și pompieri militari, dar și simpli participanți, care au asistat la o dezbatere deschisă despre trecutul, prezentul și mai ales viitorul tinerilor din județul Bacău, o zonă atât de importantă pentru economia României, dar cu un grad ridicat de șomaj în rândul tinerilor.

Despre problemele tinerilor dar și posibile soluții la acestea au vorbit Robert Negoiță – președinte al Delegației Naționale a României la Comitetul European al Regiunilor, primar al Sectorului 3 din București, Cosmin Necula – primarul municipiului Bacău, Angela Cristea – Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, prof. univ. dr. ing. Carol Schnakovszky – rector al Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, Melania Gabriela Ciot – secretar de stat pentru afaceri europene, Ministerul Afacerilor Externe), Ioana Bran – Ministrul Tineretului și Sportului, Ana Bușoniu – Director general adjunct Programul Operațional Capital Uman – POCU, Ministerul Fondurilor Europene, Marius Deaconu – președinte, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România – ANOSR. Moderarea evenimentului a fost realizată de Dan Cărbunaru, jurnalist și director al platformei ,,CaleaEuropeana.ro”.

,,Subiectele dezbătute au fost diferite, de la accesarea fondurilor europene și importanța lor în regiune, mai ales pentru viitorii tineri antreprenori, problemele de formare profesională nu numai la nivel universitar dar și preuniversitar, găsirea unor locuri de muncă adaptate nevoilor actuale, problemele legate de sărăcia din regiunea Nord-Est din cauza lipsei viziunii politice, sociale și economice a clasei politice, adaptarea programelor școlare la cerințele pieții forței de muncă, înființarea școlilor tehnice și îmbunătățirea resurselor educaționale, la unele probleme privind cetățenia activă. La această dezbatere au fost prezenți și delegați din partea Centrelor `Europe Direct Bacău` și `Europe Direct Nord-Est`”, a precizat ing. Narcis Jitaru, managerul Centrului de Informare Europeană „Europe Direct Valea Trotușului – Comănești”.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...