Cercetaţi de poliţişti după ce au pus în pericol siguranţa traficului rutier

La data de 15 septembrie a.c, poliţiştii rutieri din Bacău au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 56 de ani, din comuna Blăgeşti, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.

Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

 

La aceeaşi dată, un bărbat de 30 de ani, din comuna Dealu Morii a fost depistat de o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului, în timp ce conducea un autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.