miercuri 24 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateInfractionalCercetați pentru fraude...

Cercetați pentru fraude informatice

Poliţiştii din Botoşani au efectuat 5 percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat mai multe conturi cu utilizatori şi ar fi transmis peste 500 de cereri de livrare pentru diverse bunuri, folosind, în mod fraudulos, mai multe vouchere. Doi bărbaţi au fost reţinuţi.

La data de 3 decembrie 2020, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani au efectuat 5 percheziţii domiciliare, dintre care 2 în judeţul Bacău şi 3 în judeţul Botoşani, la locuinţele unor persoane bănuite de fraudă informatică şi fals informatic.

Din cercetări au rezultat indicii că 2 bărbaţi, cu vârste de 24 şi 58 de ani, împreună cu o femeie, de 23 de ani, din judeţul Bacău, în perioada 20 septembrie – 2 noiembrie 2020, ar fi creat mai multe conturi cu utilizatori diferiţi în cadrul aplicaţiei informatice realizate de o societate care comercializa obiecte de mobilier şi decoraţiuni interioare.

Prin intermediul acestora, ar fi realizat şi transmis peste 500 de cereri de livrare pentru diverse bunuri, iar, pentru plată, ar fi folosit, în mod fraudulos, mai multe vouchere şi ar fi introdus date nereale referitoare la beneficiarii/destinatarii produselor livrate, cauzând un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor obiecte de mobilier, electrocasnice, obiecte de grădinărit, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, 5 drone, valoarea bunurilor indisponibilizate fiind de aproximativ 200.000 lei. De asemenea, au fost descoperiţi 80.000 de lei, numerar.

Cei 2 bărbaţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Botoşani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de fraudă informatică şi fals informatic.

În anchetă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Botoşani au colaborat cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

De citit!

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...