sâmbătă, decembrie 2, 2023

Trucuri pentru îngrijirea pielii

Știți elementele de bază: beți multă apă,...

Sfaturi de la Europol pentru lucrul de acasă

Europol este agenția Uniunii Europene pentru cooperare...

Cercetați pentru furt calificat

Fapt diversInfractionalCercetați pentru furt calificat
- Advertisement -

La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bacău au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, 12 percheziții, la domiciliile mai multor persoane bănuite de furt calificat.

Perchezițiile au fost desfășurate în municipiul Bacău (10), în comuna Hemeiuşi (1) şi în comuna Horgeşti (1).

Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, mai multe persoane ar fi încercat să pătrundă în mai multe locuinţe din municipiul Bacău, iar, în 6 dintre acestea, ar fi pătruns prin efracție şi sustras mai multe bunuri şi bani, prejudiciul reclamat de persoanele vătămate fiind de aproximativ 1.746.000 de lei.

În urma perchezițiilor, 11 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Judeţean Bacău, pentru cercetări.

Au fost ridicate 2 autoturisme, o trotinetă electrică, ceasuri şi telefoane mobile de diferite mărci, laptop-uri, o tabletă, bijuterii, un cântar pentru bijuterii, 4.700 de lei, 1.300 de euro, precum şi obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte, acestea fiind indisponibilizate, pentru continuarea cercetărilor.

În urma probatoriului administrat, 3 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca acestea să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propuneri legale.

În prezent, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, care a produs consecințe deosebit de grave, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor.

La activități au participat poliţişti de investigaţii criminale şi de ordine publică, precum şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bacău.

Alte titluri