duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateInfractionalCercetați pentru furt...

Cercetați pentru furt calificat

La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bacău au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, 12 percheziții, la domiciliile mai multor persoane bănuite de furt calificat.

Perchezițiile au fost desfășurate în municipiul Bacău (10), în comuna Hemeiuşi (1) şi în comuna Horgeşti (1).

Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, mai multe persoane ar fi încercat să pătrundă în mai multe locuinţe din municipiul Bacău, iar, în 6 dintre acestea, ar fi pătruns prin efracție şi sustras mai multe bunuri şi bani, prejudiciul reclamat de persoanele vătămate fiind de aproximativ 1.746.000 de lei.

În urma perchezițiilor, 11 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Judeţean Bacău, pentru cercetări.

Au fost ridicate 2 autoturisme, o trotinetă electrică, ceasuri şi telefoane mobile de diferite mărci, laptop-uri, o tabletă, bijuterii, un cântar pentru bijuterii, 4.700 de lei, 1.300 de euro, precum şi obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte, acestea fiind indisponibilizate, pentru continuarea cercetărilor.

În urma probatoriului administrat, 3 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca acestea să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propuneri legale.

În prezent, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, care a produs consecințe deosebit de grave, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor.

La activități au participat poliţişti de investigaţii criminale şi de ordine publică, precum şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bacău.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...