luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversCetăţenii din zece...

Cetăţenii din zece localităţi băcăuane, îndemnaţi să voteze legal

În zece localităţi urbane şi rurale din judeţul Bacău s-au desfăşurat, în zilele de 17 şi 18 noiembrie a.c., acţiuni de informare şi responsabilizare a cetăţenilor, în cadrul campaniei “TU DECIZI, VOTEAZĂ LEGAL!”.

Campania se desfăşoară la nivel naţional până pe data de 9 decembrie a.c. şi are ca obiectiv informarea şi conştientizarea cetăţenilor români cu drept de vot asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării prevederilor legale.

Astfel, în municipiul Bacău, în municipiul Oneşti şi în comunele Bereşti- Tazlău, Agăş, Răcăciuni, Balcani, Palanca, Gârleni, Oituz şi Livezi, poliţiştii şi jandarmii au înmânat cetăţenilor aproximativ 2.000 de fluturaşi cu mesajul campaniei şi le-au explicat care sunt riscurile încalcării legislaţiei electorale în vigoare.

Pentru popularizarea campaniei au fost încheiate parteneriate cu presa locală, astfel încât mesajul “TU DECIZI, VOTEAZĂ LEGAL!” să ajungă la toţi cetăţenii judeţului. De asemenea, atât în zonele rurale, cât şi în cele urbane, afişele campaniei au fost postate în locuri cu vizibilitate mare.

Acţiuni similare vor fi derulate în continuare în judeţul Bacău, astfel încât un număr cât mai mare de cetăţeni să conştientizeze importanţa unui vot legal şi corect.

In conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea art.55, al Legii nr. 35/2008, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Tentativa se pedepseşte.

Prin bunuri interzise în sensul legii se înţelege acele obiecte care au valoare economică semnificativă precum şi mărfuri de utilitate alimentară precum alimente, băuturi alcoolice sau nealcoolice produse din tutun sau nealimentare.

Nu intră în categoria bunurilor prevăzute la aliniatul precedent materialele şi obiectele de propagandă electorală, precum: afişe, pliante, cărţi poştale, calendare, caiete, ilustrate, pixuri, brichete, chibrituri, insigne, ecusoane, dvd-uri, fanioane, steaguri, căni, pungi, tricouri, şepci, eşarfe, fulare, veste, fesuri, mânuşi, pelerine, jachete, inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunilor politice sau ale candidaţilor care participă la alegeri.

Sunt exceptate de la primul aliniat şi alte obiecte, inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunilor politice sau ale candidaţilor care participă la alegeri, a căror valoare nu depăşeşte 10 lei fără TVA pentru fiecare articol.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...