miercuri 2 octombrie 2024

.

Metode simple de găurit...

O varietate de tehnici sunt folosite pentru a străpunge urechile, variind de la...

Cum să îți îngrijești...

Verighetele și inelele din aur nu sunt doar simboluri ale iubirii și angajamentului,...

Antreprenoriatul și importanța mentoratului...

În era modernă, antreprenoriatul a devenit unul dintre cele mai discutate și atractive...

Modă nu înseamnă să...

Moda este despre bani. Da, o să vă spună creatorii tot felul de...
AcasăCulinarChiulotă de miel

Chiulotă de miel

Supermarketurile, unele cu program non-stop în această perioadă, sunt asaltate de românii care achiziționează “cele cuvenite” care ar trebui să se găsească pe masa de Înviere. Precum Crăciunul, Paștele a devenit o sărbătoare a consumerismului, o întrecere în care cei cu bani vor să demonstreze că sunt mai buni creștini (am vrut să zic inițial “mai catolici decât Papa”, dar, datorită faptului că Papa Francesco e un tip OK, m-am abținut) decât alții, mai puțin buni. Din negura mileniilor vine mesajul că, la Paște, trebuie să bifăm operațiunea MOV (miel, ouă, vin). Cunosc suficienți apropiați cărora mielul (oaia, în general) le provoacă o ușoară repulsie, gen: “Cum să mănânc miel, că miroase a oaie?” Lor le este dedicat articolul de mai la vale, în care bucata de miel (zisă și chiulotă) nu pute de loc a oaie.

 
_106
 

Articol integral, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....