Cica au gresit calculele

Pentru ca n-au avut curajul sa o spuna in fata tuturor, cei de la FMI incep sa recunoasca in etape ca austeritatea impusa ca panaceu pentru iesirea din criza nu a dat rezultatele scontate fiindca au gresit calculele.

Intai prin octombrie, apoi, zilele trecute, reprezentantii Fondului molfaie in barba niste explicatii cum ca factorii de multiplicare nu au fost suficient estimati si, din acest motiv, taierea cheltuielilor publice nu doar ca nu a dus la scaderea deficitului, dar a determinat si reactii in lant care au adancit si mai mult criza.

FMI descopera acum secretul lui Polichinelle, si anume ca, daca tai lefurile nu faci decat sa determini o sadere a consumului si sa intri intr-o spirala a taierilor si scaderilor care nu se opreste niciodata.

Problema nu este ca au gresit niste cifre. In definitiv, a gresi este omeneste. Problema pe care o vad eu este ca FMI ar trebui sa vina in fiecare tara si sa le explice nenorocitilor lasati fara bani, fara medicamente, fara siguranta publica cum sta treaba.

Ca alora de-au mierlit-o pentru ca FMI a decis inchiderea spitalelor, nu mai are ce le explica, doar sa le aprinda o lumanare si sa dea o coliva la praznic.