marți 11 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutCifoza, lordoza și...

Cifoza, lordoza și scolioza. Ce le diferențiază și ce le aseamănă

Diferența principală dintre cifoza lordoză și scolioză este natura curburii coloanei vertebrale. Lordoza este curbura exagerată spre interior a coloanei lombare, în timp ce cifoza este curbura exagerată exterioară a coloanei toraco-lombare, iar scolioza este curbura laterală anormală a coloanei toracice, lombare sau toraco-lombare.

Există multe tipuri diferite de afecțiuni ale coloanei vertebrale care afectează oamenii. Curba naturală a coloanei vertebrale este extrem de importantă pentru rezistența, flexibilitatea și capacitatea sa de a distribui uniform stresul. Coloana vertebrală are trei secțiuni principale: cervicală, toracică și lombară.

Lordoza este definită ca curbura exagerată spre interior a coloanei vertebrale. Curba lordotică normală este între 40 și 60 de grade, iar atunci când o curbă lordotică a unei persoane depășește acest interval normal, poate apărea lordoza. Atunci când o persoană dezvoltă o lordoză lombară excesivă, aceasta poate da un aspect de balansare în care fesele sunt mai proeminente în elementele generale ale posturii. Această condiție poate afecta oameni de toate vârstele. Provoacă diferite niveluri de dureri de spate și probleme de mobilitate.

Simptomele tipice ale acestei afecțiuni sunt aspectul înclinat la spate, fese proeminente, un spațiu vizibil între spate și podea atunci când stați întins pe podea, dureri de spate și disconfort, probleme de mobilitate etc. Tratamentele includ medicamente pentru reducerea durerii și a umflăturilor, pierderea în greutate, kinetoterapie, proteze, intervenții chirurgicale pentru persoanele cu probleme neurologice și suplimente nutritive precum vitamina D.

Cifoza este curbura exagerată exterioară a coloanei vertebrale toraco-lombare. Această afecțiune poate afecta și coloana cervicală. O curbă cifotică normală este între 20 și 45 de grade. Când o curbă cifotică a unei persoane depășește acest interval normal, poate apărea cifoza.

Simptomele tipice ale cifozei sunt umerii rotunjiți, poziția înclinată înainte, un arc vizibil pe spate, rigiditatea coloanei vertebrale, oboseala, dureri musculare etc. Opțiunile de tratament includ monitorizarea regulată a curbelor cu raze X în anii adolescenței, exerciții fizice, terapie, proteză pentru spate, medicamente pentru reducerea durerii și intervenții chirurgicale.

Scolioza este curbura laterală anormală a coloanei toracice, lombare sau toraco-lombare. Scolioza severă poate provoca o curbură laterală de peste 50 de grade. Scolioza ușoară nu provoacă probleme tipice. Dar scolioza severă poate provoca dificultăți de respirație și probleme de mobilitate. Durerea este prezentă în mod normal la adulți și se poate agrava odată cu vârsta. Scolioza face ca persoana să stea sau să stea neuniform, cu un umăr mai jos decât celălalt. Cauza acestei afecțiuni medicale este necunoscută. Dar se crede că se datorează factorilor genetici și de mediu.

Simptomele tipice includ dureri de spate, umeri, gât, coaste și fese, probleme respiratorii, probleme cardiace, constipație, mobilitate limitată, acțiune lentă a nervilor, postură neuniformă, depozite de calciu în placa terminală a cartilajului etc. , exerciții specifice, medicamente pentru durere, electrostimulare, verificare a posturii, suplimente alimentare și intervenții chirurgicale.

Asemănări între lordoză, cifoză și scolioză

Lordoza, cifoza și scolioza sunt trei tipuri de curburi anormale ale coloanei vertebrale. Toate aceste afecțiuni medicale sunt responsabile pentru o postură anormală. Ele provoacă durere în diferite părți ale corpului. Toate aceste afecțiuni pot fi diagnosticate din examinări fizice și teste imagistice, cum ar fi raze X. Suplimentele de vitamina D pot fi folosite pentru a trata toate aceste trei afecțiuni.

Diferențele dintre lordoză, cifoză și scolioză

Lordoza este curbura exagerată spre interior a coloanei vertebrale lombare, în timp ce cifoza este curbura exagerată exterioară a coloanei toraco-lombare, iar scolioza este curbura laterală anormală a coloanei toracice lombare sau toraco-lombare. Deci, aceasta este diferența cheie dintre cifoza lordoză și scolioză. Mai mult, lordoza afectează secțiunile cervicale ale coloanei vertebrale. Cifoza afectează secțiunile toraco-lombare sau cervicale ale coloanei vertebrale. Scolioza, pe de altă parte, afectează secțiunile toracice, lombare sau toraco-lombare ale coloanei vertebrale. Astfel, aceasta este o altă diferență între cifoza lordoză și scolioză.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...