Cinci barbati, arestati pentru furturi din locuinte

La data de 01.02.2013, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bacău, împreună cu lucători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, au desfășurat activități pe raza comunei Mărgineni pentru depistarea unor suspecți de furturi din locuințe.

Astfel, au fost depistați Vasile L., de 28 de ani, din comuna Tamași, Mihai P., de 38 de ani, din Bacău, Ionuț P., de 18 ani, din comuna Păunești, Marius G., de 30 de ani, din Bacău, Alin B., de 20 de ani, din Bacău și Ionuț Ț., de 24 de ani, din Bacău.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în noaptea de 31/01.02.2013, cei şase suspecți, s-au deplasat cu o autoutilitară, proprietatea lui Alin B., pe raza comunei Săuceşti cu scopul de a sustrage bunuri din locuinţe.

Astfel, au pătruns în locuința lui Mihai C., de unde au sustras obiecte sanitare şi componente electrice în valoare de 8000 lei pe care le-au încărcat în autoturism. În continuare aceştia au pătruns în alt imobil nelocuit, fără a sustrage bunuri.

Obiectele sustrase le-au transportat la domiciliul lui Ion C., din comuna Letea Veche, după care s-au deplasat în comuna Mărgineni, unde au pătruns în locuința lui Ioan P., pentru a a sustrage bunuri, însă au fost prinși în flagrant de polițiști.

Totodată, polițiștii au găsit la locuința lui Ion C. mai multe bunuri, în valoare de aproximativ 15.000 lei, provenite din săvârșirea infracțiunii de furt din locuințe.

În continuare se efectuează verificări în vederea identificării tuturor părților vătămate, restituirii bunurilor sustrase și documentării întregii activități infracționale a suspecților.

Față de Vasile L., Mihai P., Ionuț P., Marius G. și Alin B., a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore și au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Instanța a emis pe numele celor cinci mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile și au fost depuși în centrul de Reținere și Arestare Preventivă la I.P.J. Bacău.