duminică, septembrie 24, 2023

Totul despre cauciucurile de iarnă

Prin Ordonanţa Guvernului nr. 5/2011 a fost...

Cum schimbăm culorile hortensiilor

Hortensiile sunt fascinante prin faptul că, spre...

Avantajele si dezavantajele calatoriei cu autocarul international

Unul dintre cele mai avantajoase sisteme de...

Cinema Central din Bacău găzduiește ”Zilele filmului armenesc”

ActualitateCinema Central din Bacău găzduiește ”Zilele filmului armenesc”
- Advertisement -

1495229_534842146615549_8627715467782010726_o

Băcăuanii pasionați de istorie în general și istoria armenilor, în special, au ocazia, miercuri și joi, 17 și 18 septembrie 2014, să-și aprofundeze cunoștințele în acest sens, participând la ”Zilele filmului armenesc”, manifestare organizată de filiala locală a Uniunii Armenilor din România, în parteneriat cu Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu” și Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu” Bacău.

În zilele amintite, de la orele 13, la Cinema Central din municipiul Bacău vor avea loc prelegeri, momente artistice și proiecții de filme urmate de dezbateri pe temă.

”Regizorul şi scenaristul Florin Kevorkian de origine armeană cât şi soţia sa, Izabela Bostan Kevorkian sunt cunoscuţi nu numai în Romania dar şi în străinătate, prin participări multiple la festivaluri internaţionale în Statele Unite, Canada, Cehia, Ungaria şi lista poate continua. În zilele de 17 şi 18 septembrie 2014, sunt oaspeţii noştri, odată cu inițierea proiectului cultural-educațional Zilele filmului armenesc – Bacău 2014 când se vor proiecta trei filme de mediu metraj, Alogic 11, 9 Minute, Iubire de-o noapte şi documentarul Armenopolis – Suflet armenesc. Invitaţi speciali sunt Ioan Esztegar preşedintele Uniunii Armenilor din România – Filiala Gherla, muzicianul şi compozitorul de etnie armeană Capriel Dedeian şi ansamblu de dansuri Hayakaghak din Gherla”, au comunicat reprezentanții Uniunii Armenilor din România, Filiala Bacău, pe pagina oficială de facebook a organizației.

Alte titluri