O ciorbă groasă, cu multă carne, multe legume, dreasă cu smântână din belșug. Ca mod de preparare aduce foarte mult cu ciorba despre care v-am povestit aici. Am renunțat la zeama de varză (moarea) din rețeta precedentă, lucrul acesta însemnând că o puteți încropi în toate anotimpurile, nu numai atunci când mai aveți ceva provizii în butoiul cu varză murată. De asemenea, am înlocuit fasolea cu linte. Tot din conservă. Dar dacă doriți, puteți folosi linte uscată, pe care să o fierbeți singuri. S-ar putea ca rezultatul să fie mai bun (sau nu). Din cantitățile enumerate de vale ies cam 8 – 10 porții sănătoase de ciorbă vârtoasă. Ar fi ieșit ele mai multe, dacă oala ar fi fost mai încăpătoare.
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....