vineri 12 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCiorbă de afumătură...

Ciorbă de afumătură cu linte

200O ciorbă groasă, cu multă carne, multe legume, dreasă cu smântână din belșug.  Ca mod de preparare aduce foarte mult cu ciorba despre care v-am povestit aici. Am renunțat la zeama de varză (moarea) din rețeta precedentă, lucrul acesta însemnând că o puteți încropi în toate anotimpurile, nu numai atunci când mai aveți ceva provizii în butoiul cu varză murată. De asemenea, am înlocuit fasolea cu linte. Tot din conservă. Dar dacă doriți, puteți folosi linte uscată, pe care să o fierbeți singuri. S-ar putea ca rezultatul să fie mai bun (sau nu). Din cantitățile enumerate de vale ies cam 8 – 10 porții sănătoase de ciorbă vârtoasă. Ar fi ieșit ele mai multe, dacă oala ar fi fost mai încăpătoare.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....