.

Lucruri pe care le...

Având în vedere că aproape jumătate dintre persoanele în vârstă au nevoie de...

Cum ne alegem cântarul?

Sunteți o persoană sportivă sau doar îngrijorată de siluetă? Faceți sport sau vă...

Primul automat de transfer...

Începând cu 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, românii aflați oriunde în...

Căteva ponturi pentru alegerea...

Primul meu ceas a fost un «Racheta» sovietic, primit ca premiu la un...
AcasăCulinarCiorbă de scăriță...

Ciorbă de scăriță afumată cu fasole boabe

Dacă am terminat cu mesele festive de sărbători, încovoiate sub greutatea salatelor “de boeuf”, a sarmalelor, fripturilor și cârnaților, e momentul să trecem pe “hrană lichidă”, însă din aceea fără grade alcoolice. Supe și ciorbe, adică.

Cum nici o tranziție nu se recomandă a fi făcută brusc, nu vă propun direct o zeamă doar de legume sau verdețuri, pentru astea o s-avem vreme când dă colțul ierbii și se intră în Postul Paștelui (17 februarie – 3 aprilie catolic,15 martie – 1 mai ortodox). Să o luăm treptat, ca să nu intrăm în sevraj. Pentru început o ciorbă de scăriță afumată, completată cu niscaiva boabe de fasole albă și acrită ca la Moldova, cu borș, evident.

_101

Din ce-am enumerat mai jos ies cam 8 – 12 porții (în funcție de volumul farfuriei și de gradul de umplere, φ = Vutil/Vtotal), adică pentru două persoane ajunge cam de luni până vineri. Nu trebuie să vă obosiți să fierbeți fasolea uscată, puteți folosi direct conserve cu fasole boabe. Economisiți bani și timp. O să ziceți că n-are același gust. Păi n-are, așa cum n-are același gust ciorba făcută în oala de 5 L cu cea preparată la cazan. Chestie de transpunere la scară a proceselor.

Ce vă trebuie și cum procedați aflați de AICI.