7.8 C
Bacau

Ciorbă de scăriță afumată cu fasole boabe

De stiut!

Dacă am terminat cu mesele festive de sărbători, încovoiate sub greutatea salatelor “de boeuf”, a sarmalelor, fripturilor și cârnaților, e momentul să trecem pe “hrană lichidă”, însă din aceea fără grade alcoolice. Supe și ciorbe, adică.

Cum nici o tranziție nu se recomandă a fi făcută brusc, nu vă propun direct o zeamă doar de legume sau verdețuri, pentru astea o s-avem vreme când dă colțul ierbii și se intră în Postul Paștelui (17 februarie – 3 aprilie catolic,15 martie – 1 mai ortodox). Să o luăm treptat, ca să nu intrăm în sevraj. Pentru început o ciorbă de scăriță afumată, completată cu niscaiva boabe de fasole albă și acrită ca la Moldova, cu borș, evident.

_101

Din ce-am enumerat mai jos ies cam 8 – 12 porții (în funcție de volumul farfuriei și de gradul de umplere, φ = Vutil/Vtotal), adică pentru două persoane ajunge cam de luni până vineri. Nu trebuie să vă obosiți să fierbeți fasolea uscată, puteți folosi direct conserve cu fasole boabe. Economisiți bani și timp. O să ziceți că n-are același gust. Păi n-are, așa cum n-are același gust ciorba făcută în oala de 5 L cu cea preparată la cazan. Chestie de transpunere la scară a proceselor.

Ce vă trebuie și cum procedați aflați de AICI.

- Advertisement -

Ultimele stiri