duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCiorbă de scăriță...

Ciorbă de scăriță afumată cu fasole boabe

Dacă am terminat cu mesele festive de sărbători, încovoiate sub greutatea salatelor “de boeuf”, a sarmalelor, fripturilor și cârnaților, e momentul să trecem pe “hrană lichidă”, însă din aceea fără grade alcoolice. Supe și ciorbe, adică.

Cum nici o tranziție nu se recomandă a fi făcută brusc, nu vă propun direct o zeamă doar de legume sau verdețuri, pentru astea o s-avem vreme când dă colțul ierbii și se intră în Postul Paștelui (17 februarie – 3 aprilie catolic,15 martie – 1 mai ortodox). Să o luăm treptat, ca să nu intrăm în sevraj. Pentru început o ciorbă de scăriță afumată, completată cu niscaiva boabe de fasole albă și acrită ca la Moldova, cu borș, evident.

_101

Din ce-am enumerat mai jos ies cam 8 – 12 porții (în funcție de volumul farfuriei și de gradul de umplere, φ = Vutil/Vtotal), adică pentru două persoane ajunge cam de luni până vineri. Nu trebuie să vă obosiți să fierbeți fasolea uscată, puteți folosi direct conserve cu fasole boabe. Economisiți bani și timp. O să ziceți că n-are același gust. Păi n-are, așa cum n-are același gust ciorba făcută în oala de 5 L cu cea preparată la cazan. Chestie de transpunere la scară a proceselor.

Ce vă trebuie și cum procedați aflați de AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....